Nedēļas kino pirmizrāde - «Mākoņu atlants» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

23.novembrī uz Latvijas ekrāniem iznāk «Matrikss» triloģijas veidotāju, Lanas un Endija Vačovsku un filmas «Parfīms»  autora Toma Tikvera kopdarbs – episks fantastikas piedzīvojumu stāsts «Mākoņu atlants» («Cloud Atlas»). 

Filma uzņemta pēc Deivida Mičela fantastikas romāna «Mākoņu atlants» motīviem. Vairāku gadu garumā pēc grāmatas izdošanas tika uzskatīts, ka šo darbu nav iesējams ekranizēt, tomēr Vačovskiem un Tomam Tikveram šis neticami sarežģītais uzdevums ir izdevies godam. Par to liecina gan lieliskie kases ieņēmumu rezultāti starptautiskajā tirgū, kā arī kritiķu novērtējums.

«Mākoņu atlants» ir līdzīgs spoguļu labirintam: seši laikmeti, seši stāsti un varoņi, kuru gaitas savijas laikā un telpā... Jauns notārs 19. gadsimtā ceļo ar kuģi uz Sanfrancisko, un komponists, kas ir spiests tirgot savu dvēseli un ķermeni Eiropā laikā starp diviem pasaules kariem. Žurnāliste no 1970. gadu Kalifornijas, kurai izdodas atklāt korporatīvu sazvērestību, un neliels mūsdienu izdevējs, kas ticis pie lielām naudas summām un tagad slēpjas no kreditoriem. Viesmīle - klons no ātrās ēdināšanas uzņēmuma futūristiskā Korejā un kazu gans civilizācijas norietā tālā nākotnē... Visi šie tik atšķirīgie cilvēki ir saistīti laikā un telpā ar neredzamu pavedienu.

Filmā apvienots izcilu aktieru ansamblis - galvenās lomas izpilda tādas zvaigznes kā Toms Henkss, Halle Berija, Hjū Grants, Džims Brodbents, Sūzena Sarandona, Bens Višovs un citi.

«Mākoņu atlantu» demonstrēs Rīgas kinoteātros «Kino Citadele», «Cinamon», «Multikino», kā arī Valmierā un Daugavpilī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu