Šonedēļ jau otro reizi paaugstina benzīna cenu (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šonedēļ jau otro reizi 95.markas benzīna litra cenu par vienu santīmu palielinājusi lielākā daļa Latvijas degvielas uzpildes staciju tīklu, liecina aģentūras LETA veiktais ikdienas degvielas cenu apkopojums.

«Statoil» palielinājis 95.markas benzīna litra cenu no 95,9 līdz 96,9 santīmiem, «Lukoil» - no 94,6 līdz 95,5 santīmiem, bet «Neste» - no 94,7 līdz 95,7 santīmiem.

Arī «Viada» un SIA «Augstceltne DUS «Kurši»» un «Virši» cenas paaugstinājuši par vienu santīmu, un 95.markas benzīna litrs tagad maksā attiecīgi 95,9 santīmus, 96,9 santīmus un 95,2 santīmus. Cenas paaugstinājusi arī «Astarte-nafta», kur benzīns tagad maksā 96,2 santīmus par litru, novēroja «Nozare.lv».

«Latvijas nafta» pagaidām cenas nav paaugstinājusi, un litrs benzīna joprojām maksā 93,7 santīmus.

Par diviem santīmiem 95.markas benzīnu ir paaugstinājis degvielas tirgotājs «Dinaz», un patlaban litrs maksā 95,7 santīmus.

Dīzeļdegvielas cenas nav mainījušās.

Benzīna cenas par santīmu tika paaugstinātas arī 15. un 21.novembrī.

Kā ziņots, naftas cenas pasaules tirgū trešdien,21.novembrī, piedzīvojušas pieaugumu, ko galvenokārt veicināja jēlnaftas krājumu negaidīts kritums ASV.

Taču naftas tirgi piesardzīgi reaģējuši uz paziņojumu, ka starp Izraēlu un palestīniešu islāmistu grupējumu «Hamas» panākta vienošanās par uguns pārtraukšanu Gazas joslā.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena janvāra piegādēm tirdzniecību trešdien noslēdza ar kāpumu par 0,63 dolāriem - līdz 87,38 dolāriem (48,14 latiem) par barelu.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena pieaugusi par 1,03 dolāriem, sasniedzot 110,86 dolārus (61,08 latus) par barelu.

Naftas cenas, kuras pēdējās nedēļas laikā galvenokārt ietekmējušas Gazas joslas un Izraēlas bruņotais konflikts, gan reaģējušas piesardzīgi uz Ēģiptes un ASV paziņojumu, ka panākta vienošanās par uguns pārtraukšanu Gazas joslā.

Analītiķi pauž bažas, vai vienošanās par uguns pārtraukšanu tiks saglabāta, un prognozē tirgus nepastāvību nākamo dienu laikā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu