Animācijas filmu «Ursus» atzīst par labāko īsfilmu Ziemeļvalstīs un Baltijā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Animācijas studijā Atom Art veidotā filma «Ursus», kuras autors ir mākslinieks Reinis Pētersons, ieguvusi Golden Gunnar balvu par labāko Ziemeļvalstu un Baltijas valstu īsfilmu Fredrikštates (Norvēģija) Animācijas filmu festivālā.

Fredrikštates Animācijas filmu festivāls ir senākais un plašākais animācijas festivāls Ziemeļvalstu reģionā. Viens no festivāla stūrakmeņiem ir Ziemeļvalstu un Baltijas animācijas īsfilmu konkurss, kurā tiek piešķirta Golden Gunnar balva. Festivāls ir viens no tiem deviņiem animācijas filmu festivāliem, kas nominē filmas prestižajai Eiropas animācijas balvai Cartoon d’Or.

Animācijas filma «Ursus» ieguva arī īpašu žūrijas atzinību starptautiskajā animācijas filmu festivālā Animated Dreams Igaunijā, kurā jau 14 gadus tiek atlasītas un demonstrētas mākslinieciski augstvērtīgas animācijas filmas no visas pasaules. Iepriekš «Ursus» saņēmis žūrijas specbalvu 14. Hirosimas Starptautiskajā Animācijas filmu festivālā Japānā un balvu par labāko debijas filmu festivālā Animafest Zagreb Horvātijā. Filma atzīta par labāko animācijas filmu 14. Patras Staprtautiskajā Filmu Festivālā Grieķijā un īpašu skatītāju atzinību izpelnījusies Melnburnas Starptautiskajā Animācijas Festivālā Austrālijā. Starptautisko pirmizrādi piedzīvojusi Starptautiskā Klermonferānas īsfilmu festivālā Francijā. Šobrīd Ursus rādīšanai atlasīta vairāk nekā sešdesmit starptautiskos filmu festivālos visā pasaulē. Latvijā «Ursus» saņēma «Lielā Kristapa 2012» balvu nominācijā «Labākā debijas filma», kā arī FIPRESCI Starptautiskās Filmu Kritiķu savienības balvu.

Vimeo

Filma tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Nacionālā Kino centra finansiālu atbalstu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu