Fotoradari no autovadītāju makiem «izvilinājuši» vairākus miljonus (52)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuetrs/Scanpix

Laikā no 2011.gada 21.novembra līdz 2012.gada 22.novembrim ar pārvietojamajiem un stacionārajiem fotoradariem uz Latvijas ceļiem fiksēti 333 697 pārkāpumi, par tiem soda naudās pieprasot samaksāt 5,18 miljonus latu.

Par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem soda naudās līdz 22.novembrim reāli iekasēti 3,07 miljoni latu, liecina Valsts policijas (VP) interneta mājaslapā pieejamā informācija. Saskaņā ar attiecīgajiem Ministru kabineta noteikumiem 35% no faktiski iekasētajām soda naudām pienākas par fotoradaru darbību atbildīgajam komersantam «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri»).

Vadoties no VP apkopotās statistikas, secināms, ka «V-Traffic» no fotoradaru darbības gada laikā guvis 1,07 miljonu latu ieņēmumus.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pirms fotoradaru uzstādīšanas komersants prognozēja, ka piecu gadu laikā šis projekts tam varētu izmaksāt aptuveni 11,25 miljonus latu. Summā bija iekļauti plānotie izdevumi par fotoradaru piegādi, uzstādīšanu un apkalpošanu piecu gadu periodā.

Kā ziņots, komersanta fotoradari ātruma pārkāpējus uz Latvijas ceļiem sāka fiksēt pērn 21.novembrī. Tomēr izrādījās, ka privātā kompānija nespēj izpildīt ar valsti noslēgtā līguma saistības, tāpēc šā gada 28.septembrī VP minēto līgumu lauza.

Dažas dienas pirms līguma laušanas valdība uzdeva Iekšlietu ministrijai (IeM) divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH» ne vairāk kā 57 radarus, kas līdz tam brīdim jau bija uzstādīti uz Latvijas ceļiem. Tikmēr VP panāca pagaidu vienošanos ar «V-Traffic», ka arī laikā, kamēr lēmums par fotoradaru pirkšanu vai nepirkšanu vēl nav pieņemts, daļa fotoradaru turpina darboties.

Lai izvērtētu, vai valstij fotoradaru pirkšana no Vācijas kompānijas būtu izdevīga, IeM piesaistīja auditorkompāniju «Pricewaterhouse Coopers», kurai jau šajās dienās būtu jāsniedz savs atzinums. Plānots, ka, ņemot vērā auditā apkopoto informāciju, IeM sagatavos lēmuma projektu par fotoradaru pirkšanu vai nepirkšanu un iesniegs šo projektu izskatīšanai nākamnedēļ gaidāmajā valdības sēdē.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu