Sanktpēterburgas tiesa noraida prasību pret Madonnu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Sanktpēterburgas tiesa ceturtdien noraidīja prasību, ar kuru tur bija vērsušies deviņi pilsoņi, kas no amerikāņu popdīvas Madonnas gribēja piedzīt prāvu morālo kompensāciju par «morālajām ciešanām», ko viņiem dziedātāja nodarījusi, koncerta laikā Krievijas ziemeļu galvaspilsētā paužot atbalstu homoseksuāļiem.

Pavēste ierasties uz tiesu bija arī nosūtīta Madonnai, taču ne viņa, ne viņas pārstāvji tiesā neieradās. Tiesā līdz ar viņu bija iesūdzēti arī koncerta rīkotāji un koncerta norises vieta.

Noraidot prasību, tiesnesis nosprieda, ka prasības iesniedzējiem ir jāatmaksā atbildētājiem summa, ko tie iztērējuši advokātu algošanai.

Kā paziņoja viena no prasības iesniedzējām, spriedums tiks pārsūdzēts.

«Atbildētāju darbības kaitējušas ģimenes institūtam, pārkāptas tiesības uz sociālo kārtību. Viņi apdraudējuši cilvēka pamata tiesības,» prasībā bija norādījuši tās iesniedzēji.

«Bet iepriekš ieplānotā Madonnas publiskā akcija cita starpā sekmēja arī bērnu dzimstības samazināšanos. Prasības iesniedzēju pārstāvis uzskata, ka pēc Madonnas aicinājumiem zēni un meitenes sāks vairāk nodoties izvirtībai, kas cita starpā izraisīs arī valsts aizsardzības spēju samazināšanos. Nav kas dien armijā,» teikts prasībā.

Prasības iesniedzēji arī norādīja, ka koncerta organizatori faktiski apmānījuši publiku, izdalot rozā aproces, nebrīdinot, ka tās tiks izmantotas homoseksuāļu atbalstam.

Atbildētāji tiesā atgādināja, ka koncerta organizatori rakstiski uz afišām bija brīdinājuši, ka Madonnas koncerts nav pasākums skolēniem. Kas attiecas uz aprocēm, tad rokas skatītāji cēluši gaisā pēc pašu gribas un atbildētāji pavisam noteikti nav spieduši viņus to darīt.

Atbildētāju puses advokāti arī norādīja - lietā nav materiālu, kas apstiprinātu prasības iesniedzēju ciešanas.

Koncerta norises vietas - Sporta un koncertu kompleksa - pārstāvis atgādināja, ka uz koncerta biļetēm bijis norādīts vecuma ierobežojums «18+».

Deviņi cilvēki, kas pārstāv Krievijas pilsoņu arodbiedrību, bija apsūdzējuši Madonnu homoseksuālisma propagandēšanā nepilngadīgajiem augustā notikušajā koncertā Sanktpēterburgā, kur tas ir nelikumīgi.

Aktīvisti apvainoja dziedātāju zaimošanā un Sanktpēterburgas kultūras stūrakmeņu postīšanā, kā arī pieprasīja 333 miljonu rubļu (5,96 miljonu latu) «morālo kompensāciju».

«Viņa aizvainoja ticīgo jūtas un reklamēja homoseksualitāti, kad koncertā atradās bērni, un tas Sanktpēterburgā ir aizliegts,» iepriekš tika teikusi Krievijas pilsoņu arodbiedrības pārstāve Darja Dedova. «Mēs, kultūras galvaspilsētas iedzīvotāji, piedzīvojām milzīgu morālu kaitējumu.»

LETA jau ziņoja, ka Madonna koncertā Sanktpēterburgā augusta sākumā uzstājās melnā apakšveļā, demonstrējot apmeklētājiem uz muguras uzrakstīto saukli «No Fear» («Bez bailēm»). Viņa aicināja klausītājus «izrādīt mīlestību un atbalstu geju kopienai».

Šā gada februārī Sanktpēterburgā tika pieņemts likums, kas paredz, ka ikvienam, kurš piedalās «publiskos aktos», lai propagandētu homoseksualitāti, biseksualitāti vai transdzimuma identitāti nepilngadīgo vidū, draud līdz 3000 rubļu (50 latu) liela sodanauda, bet šādu pasākumu organizatoriem - līdz 50 000 rubļu (900 latu) liels naudassods.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu