Polijas prezidents kā vienu no Latvijas simboliem nosauc režisoru Hermani (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien vizītes laikā Latvijā Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis kā vienu no mūsu valsts simboliem un vērtībām nosauca režisoru Alvi Hermani.

Melngalvju namā notiekošās kopīgās preses konferences laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu abas amatpersonas vērsa uzmanību arī uz šīs ēkas lomu Polijas vēsturē.

Par Melngalvju namā 1921.gada 18.martā notikušajām trīspusīgajām Krievijas, Polijas un Ukrainas diplomātiskajām sarunām liecina sarkanā kartona futlārī ievietotais Polijas prezidenta Leha Aleksandra Kačiņska dāvinātais miera līguma faksimils ar parakstiem un lakas zīmogiem, teikts mājaslapā «president.lv».

Atbildot uz jautājumu par viņam zināmajām Latvijas precēm, Komorovskis minēja Latvijas balzāmu un maizes kvasu. Savukārt saldumu ražotāju «Laimu» viņš saistīja ar savas dzimtas vēsturi Lietuvā, kur tikusi godināta kāda dievība ar līdzīgu vārdu.

Viņš piebilda, ka attiecībā uz Latvijas precēm vēl «daudz kas ir darāms», visticamāk, ar to domājot mūsu valsts ražojumu popularizēšanu Polijā.

Kā ziņots, šodien valsts vizītē Latvijā uzturas Polijas prezidents ar kundzi Annu Komorovsku, aģentūru LETA iepriekš informēja Prezidenta preses dienestā.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu