IeM saņēmusi auditora ziņojumu par situāciju ar fotoradariem (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Iekšlietu ministrija (IeM) šodien saņēmusi auditorkompānijas «Pricewaterhouse Coopers» (PwC) sagatavoto ziņojumu par situāciju ar fotoradariem, aģentūru LETA informēja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma.

Ziņojuma saturu ministrija gan neatklāj.

Ziņojumā ir vērtēts fotoradaru ražotāja - Vācijas kompānijas «Vitronic Dr.-Ing. Stein Bildverarbeitungssysteme GmbH» («Vitronic GmbH») - finanšu piedāvājums un iespējamie fotoradaru iegādes darījuma riski. Saņemto informāciju jau sākuši pētīt IeM, kā arī Valsts policijas (VP) juristi.

«Ņemot vērā to, ka izvērtējums ir apjomīgs, IeM nepieciešams laiks sava viedokļa noformulēšanai un saskaņošanai ar pārējām ministrijām, līdz ar to jautājums par Ministra kabineta doto uzdevumu par iespējamo fotoradaru iegādi no Vācijas uzņēmuma «Vitronic Gmbh» vai jauna konkursa rīkošanu tiks skatīts Ministru kabinetā 4.decembrī,» pastāstīja Holma.

Iepriekš gan bija plānots, ka priekšlikumu pirkt vai nepirkt fotoradarus IeM valdībai iesniegs jau nākamnedēļ. Gala lēmumu šajā jautājumā pieņems Ministru kabinets.

Kā ziņots, auditu IeM bija pasūtījusi, lai, pamatojoties uz tajā iegūtajiem datiem, varētu izvērtēt, vai valstij būtu izdevīgi atpirkt no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH» ne vairāk kā 57 radarus, kas līdz septembra beigām bija uzstādīti uz Latvijas ceļiem.

LETA jau ziņoja, ka 28.septembrī VP lauza ar «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri») noslēgto līgumu par fotoradaru uzstādīšanu un apkalpošanu. Dažas dienas pirms tam valdība uzdeva IeM divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas kompānijas «Vitronic GmbH» jau uzstādītos radarus.

Lai izvērtētu, vai valstij fotoradaru iegāde būtu izdevīga, IeM piesaistīja auditorkompāniju PwC, uzdodot tai izpētīt situāciju ar fotoradariem un sagatavot par to ziņojumu.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu