Kā notika «Brokastis ar Smiļģi», ieskandinot «Spēlmaņu nakti»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā 2012. gada 23. novembrī plkst. 8:30 Eduarda Smiļģa Teātra muzejā E.Smiļģa iela 37/39 norisinājās zibakcija «Brokastis ar Smiļģi».

23.11. latviešu teātra dižgaram Eduardam Smiļģim apritēja 126. dzimšanas diena. Lai to atzīmētu, Latvijas Kultūras akadēmijas jaunie producenti, sadarbībā ar topošajiem aktieriem un multimediju mākslinieku Rolandu Briedi rīkoja zibakciju – «Brokastis ar Smiļģi».

Pēc zibakcijas paredzētajās svētku brokastīs piedalījās gada balvas teātrī «Spēlmaņu nakts 2011/2012» nominanti, Latvijas teātra labākie aktieri, režisori, scenogrāfi, u.c. teātra profesionāļi.

Pēc brokastīm visi brokastu viesi devās uz Eduarda Smiļģa atdusas vietu Raiņa kapos nolikt ziedus pie viena no lieliskākajiem Latvijas teātra aktieriem, režisoriem un Dailes teātra dibinātāja kapa.

Video mākslinieks Rolands Briedis, kurš ir zibakcijas mākslinieciskā noformējuma autors atzīst, ka vēlējies mainīt tradicionālo pieeju un atspoguļojis Eduardu Smiļģi izmantojot citus, laikmetīgus simbolus, tāpēc drīzāk šis video ir kā kolāža ar dažādiem asociatīviem kadriem, kuras galvenais vadmotīvs ir dabas procesi, gaisma un tumsa, saullēkts. Mūzika, kas papildināta ar Eduarda Smiļģa balsi un Raiņa vārdiem, rada īpašu melnbaltā toņa nozīmi.

Zibakcijas atbalstītāji – «Teātra Restorāns», franču kafejnīca «Cadets de Gascogne», svaigi maltu graudu veikals un maiznīca «Grauda Spēks», Latvijas Kultūras akadēmija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu