«Manchester United» godina Fergusonu ar īpašu statuju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Anglija premjerlīgas klubs «Manchester United» pagājušās nedēļas beigās svinīgi atklāja galvenajam trenerim seram Aleksam Fergusonam veltītu statuju.

Statuja novietota Mančestras kluba mājvietā «Old Trafford» stadionā blakus ieejai uz pagājušajā gadā trenera vārdā nosaukto tribīni.

Divus metrus un 74 centimetrus augstā bronzas statuja tika atklāta dienu pirms «Manchester United» futbolistu premjerlīgas mājas spēles pret Londonas «Queens Park Rangers» (QPR) komandu, kurā «Manchester United» izcīnīja uzvaru ar 3:1.

«Parasti cilvēki sev veltīto statuju nepagūst redzēt, jo bieži viņi tā tiek godināti pēc nāves. Sanāk, ka esmu pārdzīvojis nāvi,» izteicies Fergusons.

Pašlaik 70 gadus vecais Fergusons mēneša sākumā svinēja 26. gadadienu, kopš atrodas pie slavenā futbola kluba stūres. Viņš ar «Manchester United» izcīnījis 12 premjerlīgas titulus un divas reizes triumfējis UEFA Čempionu līgā.

Svinīgajā ceremonijā treneri klātienē sveica bijušie «Manchester United» izcilnieki Ēriks Kantonā, Rūds van Nistelrojs, Ūle Gunārs Sulšērs, Edvīns van der Sārs, Peters Šmaihels, Endijs Kouls, Dvaits Jorks, kā arī brāļi Gerijs un Fils Nevili, bet Deivids Bekhems un Krištianu Ronaldu treneri sveica ar iepriekš ierakstītām uzrunām.

1999. gadā Lielbritānijas karaliene Elizabete II Fergusonu iecēla bruņinieku kārtā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu