Hidinks kārtējo reizi paziņo par trenera karjeras beigām (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandes futbola speciālists Gūss Hidinks kārtējo reizi paziņojis par savas trenera karjeras beigām.

Hidinks, kurš pašlaik vada ambiciozo Krievijas premjerlīgas komandu Mahačkalas «Anži», atklājis, ka pēc šīs sezonas paņems pauzi.

«Man joprojām ir enerģija un joprojām gūstu baudu katru reizi laukuma malā, tomēr jābūt uzmanīgam, lai neuzkavētos pārāk ilgi,» intervijā Nīderlandes televīzijai teica Hidinks, kura līgums ar «Anži» noslēgsies 2013. gada vidū. «Joprojām futbolu uzskatu par ļoti skaistu un vēlos palikt ar to saistīts.»

66 gadus vecais speciālists pieļāva, ka varētu mācīt jaunos trenerus vai trenēt jaunos futbolistus.

Kā ziņots, iepriekšējo reizi Hidinks paziņoja, ka pensijā plāno doties 2010. gadā. Toreiz viņš vadīja Krievijas izlasi un Anglijas premjerlīgas klubu Londonas «Chelsea», atzīstot, ka pēc Pasaules kausa finālturnīra vairs nestrādās.

Tomēr jau tajā pat gadā viņš parakstīja divu gadu līgumu ar Turcijas izlasi, kurai gan nepalīdzēja sasniegt Eiropas čempionāta finālturnīru. Bet šī gada sākumā viņš uz 18 mēnešiem noslēdza līgumu ar «Anži» komandu. Tiek ziņots, ka šajā laikā Hidinks nopelnīs 15 miljonus eiro (10,5 miljonus latu).

Hidinkam karjeras laikā bijuši daudzi panākumi. Ar Nīderlandes un Dienvidkorejas izlasēm viņš aizkļuvis līdz Pasaules kausa pusfinālam, bet Krievijai palīdzējis iekļūt Eiropas čempionāta pusfinālā.

Tikmēr klubu turnīros Hidinks lielākos panākumus sasniedza ar Nīderlandes klubu «PSV Eindhoven», ar kuru sešas reizes triumfēja vietējā čempionātā, bet 1988. gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgā, kas toreiz saucās UEFA Eiropas kauss.

Šo sezonu veiksmīgi aizvada arī «Anži» komanda, kas pēc 17 kārtām kopvērtējumā ir otrajā vietā, zaudējot vien Latvijas pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētajai Maskavas CSKA komandai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu