Ziemassvētku koncerti Latvijas dievnamos (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Kad zemi apmirdz zvaigznes un mūsu sirdīs iemājo balts prieks, kad vēji aiznes bēdas un sirdīs mīlestību sēj, klāt ir Ziemassvētki, lai ceļš līdz svētkiem būtu īsāks Latvijas Nacionālās operas soliste Evita Zālīte, dziedātājs un komponists Marts Kristiāns Kalniņš kā arī Dailes teātra aktieris Artis Robežnieks gada gaišākos svētkus - Ziemassvētkus gaidot aicina uz mirkli apstāties no ikdienas steigas un ieklausīties skaistākajās Ziemassvētku dziesmās koncertprogrammā «Es skaistu vietu zinu», portālu «Apollo» informēja Sandis Mohovikovs, koncertu producents.

«Ja Tu neesi viens, ceļš vienmēr šķiet īsāks. Iesim kopā šo lai arī tumšo, tomēr skaisto ceļu līdz Ziemassvētkiem. Lai gaisma un siltums Jūsu mājās, lai miers un mīlestība sirdīs», aicina Artis Robežnieks

Koncertprogrammā «Es skaistu vietu zinu» varēs baudīt gan skaistākās komponista Valta Pūces dziesmas «Es skaistu vietu zinu», «Ziemassvētki baltajās mājās», «Bāreņa lūgšana», «Tik klusa un svēta», «Ir spožums kāds tuvāks», «Nosalušais sunītis», gan tradicionālās Ziemassvētku dziesmas «Kas ir šis bērns», «Ne šūpulī greznā», «Jūs ticīgie nāciet», «Pār mazo ciemu ielejā», «Es skaistu rozīt zinu» un citas. Koncertā gaidāms arī īpašs pirmatskaņojums.

Marts Kristiāns Kalniņš: «Es ticu mūžīgai apsnigšanai, es ticu saulgriežu sniegam, es ticu Ziemassvētku brīnumam, kuram katra dvēselē ir jāienāk, aicinu būt kopā ar mums koncertos, lai piedzīvotu svētku noskaņu un izdziedātu skaistākās Ziemassvētku melodijas»

Pie klavierēm koncertā būs komponists Valts Pūce, savukārt ģitāras pavadījumu nodrošinās Ilze Grunte. Visām koncertprogrammā iekļautajām dziesmām tiek radīti jauni aranžējumi, ikviena melodija pateicoties apvienotajam mūziķu sastāvam iegūs jaunu skanējumu. Klausītāji koncertā varēs dzirdēt ne tikai klavieres, ģitāru, bet arī blokflautas skaņas kā arī Marta Kristiāna izpildījumā ieskanēsies oboja.

Ziemassvētku koncerts «Es skaistu vietu zinu» būs īsta sirds dāvana, kas spēs ikvienu klausītāju aizvest mūzikas brīnumainajā pasaulē.

Koncerttūres laikā sākot no pirmās Adventes svētdienas līdz otrajiem Ziemassvētkiem tiks sniegti koncerti Kuldīgas, Saldus, Aizkraukles, Ogres, Jelgavas, Siguldas, Cēsu, Dobeles, Valmieras, Liepājas, Ventspils, Jēkabpils, Daugavpils, Rēzeknes un daudzu citu pilsētu dievnamos, kopā sniedzot vairāk kā 20 koncertus visā Latvijā.

Rīgā koncerts gaidāms 18.decembrī plkst. 19:00 Lutera Baznīcā Torņkalnā.

Koncerta ierakstu veiks Latvijas Televīzijā un ēterā tas būs vērojams pašā Ziemassvētku vakarā - 24.decembrī plkst. 21:20

«Ziemassvētki man nozīmē pāri plūstošu, bērnišķīgu prieku un pateicību par iespēju dzīvot šo dzīvi. Dziedot baznīcās es svinu Kristus dzimšanas Brīnumu, kuru nevar saprast, bet katru gadu var no jauna piedzīvoju kopā ar savas mīļas Latvijas cilvēkiem.», stāsta Evita Zālīte.

Biļetes iepriekšpārdošanā 3,Ls «Biļešu paradīzes» kasēs, pasākuma dienā pirms koncerta 4,Ls

Koncertu saraksts visā Latvijā:

2.decembrī plkst. 16:00 Kuldīgas Sv. Annas baznīcā

2.decembrī plkst. 20:00 Saldus Sv. Jāņa Luterāņu baznīcā

8.decembrī plkst. 15:00 Cēsu Sv. Jāņa baznīcā

9.decembrī plkst. 19:00 Doles - Ķekavas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā

13.decembrī plkst. 19:00 Dobeles luterāņu baznīcā

14.decembrī plkst. 19:00 Talsu Luterāņu baznīcā

15.decembrī plkst. 14:00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā

15.decembrī plkst. 19:00 Smiltenes Evaņģēliski luteriskajā baznīcā

16.decembrī plkst. 12:00 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā

16.decembrī plkst. 19:00 Limbažu Evaņģēliski luteriskajā baznīcā

18.decembrī plkst. 19:00 Torņkalna baznīcā Rīgā

20.decembrī plkst. 19:00 Ventspils baptistu baznīcā

21.decembrī plkst. 19:00 Liepājas Sv. Jāzepa Romas Katoļu katedrālē

22.decembrī plkst. 16:00 Alūksnes Romas Katoļu baznīcā

22.decembrī plkst. 20:00 Gulbenes Romas Katoļu baznīcā

23.decembrī plkst. 14:00 Aizkraukles Luterāņu baznīcā

23.decembrī plkst. 18:00 Jēkabpils Sv. Miļeķa baznīcā

25.decembrī plkst. 14:00 Jelgavas Sv. Annas baznīcā

25.decembrī plkst. 16:00 Jelgavas Sv. Annas baznīcā

25.decembrī plkst. 20:00 Ogres Sv. Meinarda Romas Katoļu baznīcā

26.decembrī plkst. 12:00 Daugavpils Mārtiņa Lutera Luterāņu baznīcā

26.decembrī plkst. 16:00 Rēzeknes Vissvētākā Jēzus Sirds Katedrālē

26.decembrī plkst. 19:00 Preiļu Romas Katoļu baznīcā

Ar skanīgām un visiem zināmām dziesmām atvērsim durvis Ziemassvētkiem!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu