Brazīlijas futbola izlasi atkal vadīs Skolari (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Par Brazīlijas futbola izlases jauno galveno treneri otro reizi karjerā tiks apstiprināts pazīstamais vietējais speciālists Luišs Felipe Skolari, kurš oficiāli amatā tikšot apstiprināts ceturtdien, vēsta Brazīlijas masu mediji.

Kā zināms, no Brazīlijas izlases galvenā trenera posteņa pagājušajā piektdienā negaidīti tika atlaists Manu Menezešs, kurš valstsvienību sāka vadīt 2010. gada jūlijā, kad amatu zaudēja bijušais izlases futbolists Dunga.

Menezeša vadībā Brazīlijas izlase izcīnīja 20 uzvaras, sešas reizes cīnījās neizšķirti un piedzīvoja piecus zaudējumus.

Savas karjeras augstāko punktu Skolari sasniedza 2002. gadā, kad palīdzēja Brazīlijas valstsvienībai triumfēt Pasaules kausa izcīņā. Turpinājumā viņš līdz 2008. gadam vadīja Portugāles valstsvienību, bet pēc tam kādu laiku trenēja Anglijas komandu Londonas "Chelsea".

Brazīlijas izlases galvenā trenera postenī Skolari bija laika posmā no 2001. līdz 2002. gadam.

Pēc Londonas kluba atstāšanas pašlaik 64 gadus vecais Skolari negaidīti pievienojās Uzbekistānas komandai "Bunyodkor", bet pēc tam pārgāja uz savas dzimtenes komandu "Palmeiras", kuru pameta šīgada septembrī.

Kā zināms, 2014. gada Pasaules kausa finālturnīrs notiks tieši Brazīlijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu