BTA: Īpašuma drošībā gatavi investēt vairāk – par 22% audzis apdrošināšanas prēmiju apjoms (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«BTA Insurance Company» SE dati liecina, ka šogad, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, nekustamā īpašuma akcijas laikā cilvēki, apdrošinot savu īpašumu, bija gatavi maksāt par 22% lielākas apdrošināšanas prēmijas, kā arī aktīvi apdrošināt papildus riskus. 93,5% BTA klientu, iegādājoties apdrošināšanas polisi, apdrošināja arī papildus riskus, savukārt vidējā apdrošināšanas prēmija bija 46,6 lati, portālu «Apollo» informēja «BTA Insurance Company» SE Sabiedrisko attiecību vadītāja Aīda Šmits.

Par 11,5% pieauga arī noslēgto apdrošināšanas polišu skaits. Kopumā pieaugums īpašuma apdrošināšanas sektorā, līdz ar pieaugumu citos izplatītos apdrošināšanas veidos, piemēram, veselības, sauszemes transporta vai sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā, par ko liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas statistikas dati, norāda, ka ekonomiskā situācija valstī ir stabilizējusies un cilvēki lielāku uzmanību pievērš savas un sava īpašuma drošības aspektam.

Ja tradicionāli cilvēki pēdējo gadu laikā par 20 000 - 30 000 latu vērta nekustāmā privātīpašuma apdrošināšanu maksāja vidēji 14 latus, tad tagad, vairāk rūpējoties par sava mājokļa drošību, gatavi šķirties pat no 70 – 100 latiem. Tāpat nereti vienas polises ietvaros tiek apdrošināti arī vairāki īpašumi. Cilvēki arī izvēlas vairāku papildus risku apdrošināšanu kopā ar pamata risku apdrošināšanu ļoti dārgiem īpašumiem, kur apdrošināšanas prēmija sasniedz gandrīz 1000 latus. Piemēram, dārgākā akcijas laikā apdrošinātā īpašuma polises maksa bija 785 latus.

Pat viena gada ietvaros redzam ievērojamu atšķirību attiecībā uz to, kā cilvēki iegādājas nekustamā īpašuma apdrošināšanu. 93,5 % BTA klienti, vairāk domājot par savas mājas drošību, ir gatavi to pasargāt no uguns, šķidruma, dabas stihiju- zibens, vētras un cilvēku nodarītajiem zaudējumiem, tai skaitā atslēgu saplīšanu, mantas nolietošanos vai zādzību.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu