Eirovīzijas nacionālajai atlasei iesniegtas 122 dziesmas (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei šogad iesniegtas 122 dziesmas, kas ir pēdējo piecu gadu rekords, aģentūrai LETA sacīja Eirovīzijas projekta mediju koordinatore Maija Tālberga.

Konkursa rīkotāji ar šādu rezultātu ir apmierināti un min, ka viens no iemesliem, kādēļ šoreiz konkursam saņemti tik daudz pieteikumi, ir tas, ka savas dziesmas atkal varēja iesniegt ārvalstu autori.

Lai arī dziesmu pieteikšana konkursam sākās jau oktobrī, dziesmu iesniegšana no pašmāju autoru puses visaktīvāk notikusi tieši šodien, kas ir beidzamā diena dziesmu pieteikšanai.

Jau ziņots, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē šogad bija vairāki jauninājumi. Katrs mūzikas autors nacionālajai atlasei varēja iesniegt ne vairāk kā divas dziesmas. Šogad konkursā varēja piedalīties arī ārvalstu autori, savukārt izpildītājiem gan ir jābūt tikai no Latvijas. Autori, kuri piedalīsies Latvijas nacionālajā atlasē, ar iesniegtajām dziesmām nedrīkstēs piedalīties citu valstu Eirovīzijas nacionālajās atlasēs.

Konkursa producente šogad būs Latvijas Televīzijas (LTV) režisore un pieredzējusī Eirovīzijas delegāciju vadītāja Zita Kaminska. Viņa atklāja, ka daudzās valstīs Eirovīzijas nacionālās atlases posms noris izteikti pozitīvā gaisotnē, kad pāri sāncensības garam valda dziedāšanas, varēšanas un kopā sanākšanas prieks.

Iesniegtās dziesmas priekšatlases kārtā vērtēs LTV izveidota ekspertu komisija, kas noteiks 24 dziesmas divām pusfinālu kārtām. Pusfinālā iekļuvušās dziesmas tiks paziņotas 11.decembrī.

Pusfināli norisināsies 8.februārī un 9.februārī, klātesot skatītājiem, un būs redzami tiešraidē LTV 1.kanālā. Katrā no pusfināliem uzstāsies 12 dalībnieki, un no katra pusfināla sešus finālistus noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums. Nacionālās atlases fināls notiks 16.februārī Ventspils teātra namā «Jūras vārti». Gan finālā, gan superfinālā uzvarētāju noteiks skatītāju balsojums un žūrijas vērtējums.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi LTV arī šogad organizē sadarbībā ar ilggadējiem sadarbības partneriem - Ventspils pilsētu un Ventspils attīstības aģentūru, kas jau trīspadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu Starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā.

2013.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautiskais fināls notiks Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli ir paredzēti 14.maijā un 16.maijā, bet fināls notiks 18.maijā.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu