Pirmo Rīgas egli rotā 10 000 spuldzīšu (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar iepretim Ministru kabinetam Elizabetes un Brīvības bulvāra krustojumā tika iedegta pirmā Ziemassvētku egle Rīgas centrā - tautiskā «Rīgas gaiļa egle», ko jau piekto gadu galvaspilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem dāvā uzņēmums «Skonto Būve». To rotā 10 tūkstoši spuldzīšu un 800 dekoratīvās bumbas.

«Rīgas gaiļa egle» ir tautiskākā Ziemassvētku egle, kas atrodas pašā Rīgas centrā. Tās augstums ir 12 metri, diametrs – 5 metri. Egles dekorēšanai tika izmantotas 800 sarkanas Ziemassvētku egļu bumbas, savukārt kopējais spuldzīšu skaits gaismas virtenēs sasniedz 10 tūkstošus un ar tām varētu nosegt 43 kvadrātmetrus lielu laukumu.

Turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, egle izrotāta latviskā noskaņā, šogad izmantojot līkloča motīvu. Līklocis ir viena no senākajām grafiskajām zīmēm un ir viens no ģeometriskā raksta pamatelementiem. Latviskais pamatraksts, kas agrāk izmantots sadzīves priekšmetu un apģērbu darināšanā, tiek ienests jaunā formā egles dizainā un līdz festivāla beigām sildīs Latvijas iedzīvotāju un apmeklētāju sirdis.

Egles dizaina autore ir vides dizainere Linda Zoldnere.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu