Rastorgujevs slēpo ātri un ieņem 37. vietu sprintā (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs šodien izcēlās ar lielisku slēpošanas ātrumu, ieņemot 37. vietu Pasaules kausa izcīņas pirmā posma desmit kilometru sprinta sacensībās.

Pēc pirmās šaušanas, kurā viņš bija nekļūdīgs, Rastorgujevs bija 12. pozīcijā. Turpinājumā viņš trasi veica vēl ātrāk, tomēr stāvus šaušanā kļūdījās trīs reizes, kas liedza cīnīties par visaugstākajām vietām.

Negaidītu uzvaru sacensībās izcīnīja kanādietis Žans Filips Legeleks, kurš šaušanās bija nekļūdīgs. Līdz šim viņš nekad nebija ticis augstāk par sesto vietu, ko izcīnīja Vankūveras Olimpiādes sprintā. Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja minūti un 28 sekundes, starp labākajiem 40 sportistiem Pasaules kausa posmos iekļūstot astoto reizi karjerā.

Otro vietu sacensībās ar vienu kļūdu izcīnīja francūzis Aleksis Befs, kurš no Legeleka atpalika par 18,1 sekundi, bet trešais palika pieredzējušais austrietis Kristofs Zumans.

Pārējie Latvijas biatlonisti nespēja kvalificēties svētdien paredzētajai iedzīšanai. Edgars Piksons pieļāva divas kļūdas šaušanās, Legelekam zaudēja divas minūtes un 51,6 sekundes, ierindojoties 73. vietā, bet Artūrs Koļesņikovs ar trim kļūdām kanādietim zaudēja trīs minūtes un 8,9 sekundes, kas deva 85. vietu starp 103 sportistiem.

Kā ziņots, trešdien 20 kilometru distancē Rastorgujevs izcīnīja 72. vietu, Piksons ierindojās 73. pozīcijā, bet Koļesņikovs ieņēma 80. vietu 103 sportistu konkurencē.

Vēlāk sestdien tiks aizvadītas sprinta sacensības 7,5 kilometru distancē sievietēm, kurās ar 61. numuru 103 sportistu konkurencē trasē dosies Žanna Juškāne. Bet posma noslēgumā svētdien notiks abas iedzīšanas sacīkstes.

Līdz gadu mijai paredzēti vēl divi Pasaules kausa posmi attiecīgi Hohfilcenē (Austrija) un Pokļukā (Slovēnija).

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu