Kartinga braucējs Calko izcīnījis otro vietu pasaules čempionātā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas jaunais kartinga braucējs Konstantīns Calko sestdien izcīnīja otro vietu «Rotax Max Challenge» pasaules finālsacensībās prestižākajā DD2 klasē.

Finālbraucienā Calko piekāpās vien kanādietim Benam Kūperam. Šī Latvijai ir pirmā individuālā medaļa pasaules čempionātā kartingā vēsturē. 2006. gadā Latvijas komanda vēl spēja izcīnīt bronzu Nāciju kausā.

Kā ziņo portāls «Go4speed.lv», no citiem Latvijas sportistiem Haralds Garkaklis ieņēma 15. vietu, bet Mārtiņš Lapiņš ierindojās 26. vietā. Tāpat sacensībās startēja arī Mārtiņš Šteinerts, Normunds Staņēvičs un Anrijs Lembergs, bet Nāciju kausa ieskaitē šoreiz Latvija nepiedalījās.

«Rotax Max Challenge» finālsacīkstēs piedalās sportisti, kuri izcīnījuši panākumus «Rotax» kartinga tehnikas ražotāja klasēs «Rotax» kausa izcīņā savā valstī vai reģionā.

Kā ziņots, pirms mēneša Calko Spānijā nodrošināja Eiropas čempiona titulu «Radical Masters» sērijas sacīkstēs «Supersport» klasē. Tāpat viņš šosezon kļuva arī par galvenās balvas ieguvēju Baltijas kartinga kausā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu