«Barcelona» uzstāda čempionāta rekordu; Mesi pietuvojas Millera rezultativitātes rekordam (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kārtējo uzvaru Spānijas futbola čempionāta cīņās sestdien izcīnīja «Barcelona» komanda, kas tagad aizvadījusi sekmīgāko sezonas sākumu līgas pastāvēšanas vēsturē.

Aizvadītajā cīņā «Barcelona» savā laukumā ar 5:1 (3:0) sagrāva Bilbao «Athletic» futbolistus.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva argentīniešu uzbrucējs Lionels Mesi, kurš līdz ar to kalendārajā gadā guvis jau 84 vārtus. Argentīnietis jau iepriekš pārspēja leģendārā brazīlieša Peles 1958.gadā uzstādīto 75 gūto vārtu rādītāju, bet tagad viņš tikai par vienu precīzu raidījumu atpaliek no vācieša Gerda Millera 1972.gadā uzstādītā rekorda.

Ar 21 gūtiem vārtiem Mesi pašlaik ir pārliecinošs čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

Sezonas pirmajās 14 spēlēs «Barcelona» komanda izcīnījusi 13 uzvaras un vienreiz cīnījusies neizšķirti, kas ir labākais sezonas ievads kādas vienības izpildījumā Spānijas čempionāta vēsturē.

Citā sestdienas spēlē divu Madrides komandu duelī «Real» savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja «Atletico» vienību.

Pa vieniem vārtiem uzvarētāju labā guva portugālis Krištianu Ronaldu un vācietis Mesuts Ezils.

Tādējādi pieaudzis «Barcelona» pārsvars pār saviem tuvākajiem sekotājiem turnīra kopvērtējumā. Katalonijas klubs 14 spēlēs iekrājis 40 punktus, par sešiem punktiem apsteidzot «Atletico» vienību. Trešajā vietā ar 29 punktiem atrodas «Real» komanda.

Vēl vienā zīmīgā sestdienas spēlē «Valencia» savā laukumā ar 2:5 (1:1) piekāpās Sosjedadas «Real» komandai.

Pēc šī mača no amata tika atlaists «Valencia» galvenais treneris Maurisio Pelegrino, kura vadībā klubs šosezon pārvarējis UEFA Čempionu līgas grupu turnīru.

Argentīniešu speciālists pie vienības stūres stājās šīgada maijā, bet pirms tam viņš bijis galvenā trenera Rafaela Benitesa palīgs Anglijas vienībā «Liverpool» un Itālijas klubā Milānas «Inter».

Spānijas čempionāta kopvērtējumā «Valencia» ar 18 punktiem ieņem 11. pozīciju.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu