Prestižo Tērnera balvu saņem britu video māksliniece Elizabete Praisa (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Bijusī popdziedātāja Elizabete Praisa pirmdien ieguva prestižo Tērnera balvu par «pavedinošo un rosinošo» video «The Woolworths Choir of 1979».

Holivudas aktieris Džūda Lovs pasniedza grupas «Talulah Gosh» dalībniecei balvu un prēmiju 25 000 mārciņu (21 600 latu) apmērā. Ceremonija notika Teita galerijā Londonā, kur kopš maija izstādīti četri balvai nominētie darbi.

Tā ir pirmā reize vairāk nekā desmit gadu laikā, kad Lielbritānijas prestižāko mākslas godalgu ieguvis video mākslinieks.

Žūrija augstu novērtēja Praisas darbu, kurā iekļauti fragmenti no ziņām, reklāmām un popmūzikas videoklipiem. Video triloģiju iesāk apcerējums par baznīcām, ko nomaina 60.gadu meiteņu grupas «Shangri-Las» uzstāšanās, bet pēc tam redzami ziņu sižeti par 1979.gada ugunsgrēku Mančestras ugunsgrēkā, kurā gāja bojā desmit cilvēki, raksta laikraksts «The Independent».

«Viņus neatstāja vienaldzīgus veids, kādā Praisa savās filmās rada ritmisku un rituālu pieredzi, apvienojot dažādus materiālus un tehniskos paņēmienus,» norādīja žūrijas pārstāvis.

Pārējie nominanti bija Spartaks Četvinds, Lūks Foulers un Pols Nobls.

Godalga kopš 1984.gada tiek piešķirta māksliniekiem, jaunākiem par 50 gadiem, kas pēdējo 12 mēnešu laikā izstādījuši savus labākos darbus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu