Sūlbergs nestartēs nākamā gada pasaules autorallija čempionātā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģu autosportists Peters Sūlbergs paziņojis, ka nestartēs 2013. gada pasaules autorallija čempionātā (WRC).

Sūlbegs masu medijiem paziņojis, ka no nākamā gada vairs nemaksās, lai saglabātu savu vietu Kataras komandā «M-Sport Ford». Tā vietā autosportists apsvēršot iespējas karjeru turpināt kādā citā motosporta veidā.

Šāds norvēģa lēmums nozīmē, ka viņš nestartēs pasaules augstākā līmeņa autosporta sacensībās pirmo reizi kopš 1998. gada.

«Esmu ļoti laimīgs un pateicīgs par visu šajos 15 gados piedzīvoto,» pēc lēmuma paziņošanas sacīja pilots. «Es labprāt startētu arī par brīvu, taču nemaksāšu, lai brauktu WRC.»

Tāpat Sūlbergs atzinis, ka tas nenozīmē, ka viņu nekad vairs nebūs iespēja ieraudzīt startējam WRC sacensībās. «Zinu, ka vēl dažus gadus varētu startēt šajā līmenī, taču «M-Sport» komandai nākamais būs ļoti grūts gads tieši finansiāli,» savu viedokli pauda norvēģis.

Sūlbergs savas karjeras laikā piedalījies 188 WRC sacensību seriāla posmos, bet uzvaras laurus plūcis 13 reizes.

Savu vienīgo pasaules čempiona titulu Norvēģijas autobraucējs izcīnīja 2003. gadā, kad vēl pārstāvēja «Subaru» komandas krāsas.

2012. gada sezonu Sūlbergs noslēdza kopvērtējuma piektajā pozīcijā, bet par uzvarētāju kļuva «Citroen» pārstāvis Sebastjans Lēbs no Francijas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu