Zināms, kad no ceļiem pazudīs fotoradari (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Fotoradari no Latvijas ceļiem tiks aizvākti no 18.decembra.

To intervijā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» pastāstīja Valsts Policijas (VP) Satiksmes uzraudzības biroja priekšniece Vineta Mistre.

«Šodien VP sagatavoja vēstuli, kas nosūtīta uzņēmumam «V-Traffic», informējot par to, ka līgums tiek lauzts vienpusēji. Tādējādi radari varētu vairāk nebūt uz ceļiem no 18.decembra,» sacīja Mistre.

Uz norādi, ka uzņēmums «V-Traffic» līgumu nolēmis lauzt agrāk, Mistre atbildēja, ka VP šādu informāciju nav saņēmusi.

Mistre sacīja, ka sadarbības partneris par līguma laušanu ir informēts.

Jau ziņots, ka uzņēmums «V-Traffic» sagatavojis paziņojumu VP par 12.oktobrī noslēgtās vienošanās par fotoradaru darbības atjaunošanu vienpusēju laušanu.

Vienošanās tikšot lauzta pēc desmit dienām - 15.decembrī.

Jau ziņots, ka valdība nolēma atbalstīt Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto priekšlikumu un neatpirkt fotoradarus no Vācijas ražotāja «Vitronic Dr.-Ing. Stein Bildverarbeitungssysteme GmbH» («Vitronic GmbH»).

Šādu priekšlikumu IeM bija sagatavojusi, izvērtējot kompānijas «Pricewaterhouse Coopers» (PwC) auditoru sagatavoto ziņojumu, kurā norādīts uz fotoradaru pārņemšanas iespējamiem riskiem, prognozējamajiem finansiālajiem ieguvumiem un zaudējumiem.

Vienlaikus valdība atļāva IeM Nodrošinājuma valsts aģentūrai un Valsts policijai (VP) veikt nepieciešamās iepirkuma procedūras, lai aprīkotu policijas transportlīdzekļus ar radariem un videoieraksta sistēmu. Policijas automašīnās uzstādītos radarus plānots modernizēt un pārbūvēt par summu, kas nepārsniedz 487 874 latus.

Ministru kabinets uzdeva IeM kopīgi ar Satiksmes ministriju (SM) izvērtēt iespējamos stacionāro fotoradaru ieviešanas risinājumus Latvijā un līdz 2013.gada 1.martam iesniegt priekšlikumus par institūciju, kura nodrošinās fotoradaru ieviešanu, kā arī fotoradaru ieviešanas termiņiem.

LETA jau ziņoja, ka 28.septembrī VP lauza ar «V-Traffic» noslēgto līgumu par fotoradaru uzstādīšanu un apkalpošanu. Dažas dienas pirms tam valdība uzdeva IeM divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas kompānijas «Vitronic GmbH» ne vairāk kā 57 uz Latvijas ceļiem jau uzstādītos radarus.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu