Pētersone-Godmane: Nevaru iedomāties nevienu valsti, kur slēpj radarus ar mērķi nopelnīt (197)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Lai cik slikta slava bijusi fotoradariem, valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane uzskata, ka, pateicoties tiem un valdībai neieguldot ne santīma, ir nosargātas cilvēku dzīvības.

To Pētersone-Godmane atzinusi intervijā žurnālam «Ir».

Šogad Rīgas reģionā, kur radari uzstādīti, ir samazinājies gan ceļu negadījumu skaits (par 4%), gan bojāgājušo skaits (par 19% jeb 10 cilvēkiem), turpretim pārējā Latvijas teritorijā skaitļi būtiski nav mainījušies.

Pētersone-Godmane gan norāda, ka Latvija šajā ziņā nav unikāla - šādas mērierīces ir uzstādītas visā Eiropā. Vienlaikus viņa atzīst, ka «nevar iedomāties nevienu Eiropas valsti, kur privātais partneris apzināti slēpj radaru [krūmos] ar mērķi nopelnīt».

Pētersone-Godmane uzsver, ka jau fotoradaru iepirkuma konkursa laikā brīdinājusi, ka tas ir riskants bizness, ja privātais partneris precīzi neaprēķina piedāvājumu, kā viņš godīgā veidā varētu atpelnīt investīciju. Viņa mēģinājusi vērst uzmanību, ka uzņēmējam ir jābūt labam finansiālam nodrošinājumam, kas arī bijis galvenais klupšanas akmens - uzņēmumam nepietika finanšu, lai uzstādītu līgumā noteiktos radarus, negaidot, kad sāks pelnīt.

Jau ziņots - Valsts policija (VP) uzņēmumam «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri») nosūtījusi paziņojumu, ka pēc desmit dienām jeb ar 15.decembri vienpusēji lauzīs 12.oktobrī noslēgto pagaidu vienošanos par fotoradaru darbības atsākšanu. Tādējādi secināms, ka abas līguma slēdzēju puses ir vienisprātis, ka vienošanās izbeidzama pirms 31.decembra.

Komentāri (197)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu