Streļčenoks: Situatīvā korupcija novērojama arvien retāk (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Situatīvā korupcija Latvijā pēdējā laikā novērojama arvien retāk, to aizstāj sarežģītākas koruptīvās shēmas, šodien preses konferencē pastāstīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Viņš norādīja, ka mazāks kļūst tādu gadījumu skaits, kad kukuļi tiek doti no rokas rokā par vienkāršiem «darījumiem», turpretim biežāk konstatēti mēģinājumi plānot grūti izsekojamas shēmas un slēpt mantu ārzemēs. Minētais izskaidrojams arī ar to, ka cilvēki baidās tikt pieķerti.

KNAB apkopotā statistika liecina, ka kriminālvajāšanai nosūtīto lietu skaits pēdējos gados ir relatīvi samazinājies, taču šajos procesos iesaistīto personu skaitam drīzāk ir tendence pieaugt. Piemēram, 2004.gadā KNAB kriminālvajāšanai nosūtīja 22 lietas pret 29 personām, bet šogad 11 mēnešos kriminālvajāšanai nosūtītas deviņas lietas pret 51 personu.

Streļčenoks preses konferencē atzīmēja, ka nākamais kriminālprocess, kuru KNAB varētu nosūtīt prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, varētu būt tā dēvētā «Daimler» kukuļošanas lieta. Viņš gan atturējās prognozēt, cik drīz tas notiks.

Kopumā šā gada 11 mēnešos KNAB sācis 28 kriminālprocesus, bet no citām iestādēm saņēmis četrus kriminālprocesus. Seši kriminālprocesi birojā izbeigti, bet 39 gadījumos kriminālprocesa sākšana atteikta.

Patlaban KNAB lietvedībā pavisam ir 40 kriminālprocesu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu