Jauna skandaloza filma draud izraisīt plašus nemierus; Beļģija gatavojas 14.decembrim (41)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ekrānuzņēmums

Beļģija 14.decembrī gatavojas masu nekārtībām, jo šajā datumā internetā parādīsies jauna antiislāmiska filma «Nevainīgais pravietis» («The Innocent Prophet»), ziņo ārvalstu mediji.

Beļģijā paaugstināts terorisma draudu līmenis, ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, kad pēc antiislāmiskās filmas «Musulmaņu nevainības» parādīšanās internetā Beļģijas varas iestādes aizturēja 250 cilvēkus, ziņo vietējais laikraksts «DMorgen».

«Nevainīgais pravietis», kuras reklāmas video interneta vietnē «YouTube» parādījās 11.novembrī, uzņēmis pakistāniešu izcelsmes bijušais musulmanis Imrans Firasats, kas šobrīd dzīvo Spānijā.

Autors savā filmā cenšas rast atbildi uz jautājumu - vai islāms ir miera vai kara reliģija.Lai to izdarītu, Firasats pēta pravieša Muhameda dzīvi un meklē atbildi uz jautājumu, vai pravietis Muhameds bija «Dieva sūtīts pravietis vai mazgadīgo izvarotājs, slepkava un viltvārdis».

Mundoislam.com

Filma būs piecās valodās - angļu, spāņu, indonēziešu, hindi un urdu.

Filmas līdzautors ir mācītājs no ASV Floridas štata Terijs Džonss, kurš 2011.gadā martā sadedzināja Korānu, kas izraisīja islāma radikāļu protestus Afganistānā, kā rezultātā gāja bojā 100 cilvēki. Korāna dedzināšanu viņš atkārtoja 2012.gada aprīlī.

Jau ziņots, ka septembrī internetā ievietotā 13 minūšu garā filma ar nosaukumu «Innocence of Muslims» («Musulmaņu nevainība») izsauca sašutumu islāmticīgajā pasaulē.

11.septembrī satrakots pūlis Lībijas austrumos uzbruka ASV konsulātam Bengāzī. Uzbrukuma laikā gāja bojā ASV vēstnieks un vēl trīs amerikāņu diplomāti.

Tam sekoja virkne vardarbīgu protesta akciju arī citās musulmaņu valstīs, kas prasījušas jau desmitiem cilvēku dzīvību.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu