Rīgas Ziemassvētku tirdziņš britiem ir piektais ekonomiski izdevīgākais Eiropā (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No desmit Eiropas pilsētu Ziemassvētku tirdziņiem Rīga britu tūristiem ir piektā ekonomiski izdevīgākā, secināts Lielbritānijas pasta kompānijas «Post Office» veiktajā Ziemassvētku tirdziņu barometrā.

Pētījumā, kurā ekonomiskais izdevīgums aprēķināts, ņemot vērā divu kafijas tasīšu, divu alus pudeļu, divu maltīšu un pudeles mājas vīna, divu biļešu turp un atpakaļ no lidostas uz pilsētas centru, divu Ziemassvētku tirdziņā nopērkamo karstvīnu, divu piparkūku cenu, kā arī cenu par divām naktīm viesnīcā un lidmašīnas biļetēm turp un atpakaļ divām personām, secināts, ka britiem izdevīgāk ir doties uz Tallinu.

Tallinas Ziemassvētku tirdziņa apmeklējums diviem britu tūristiem izmaksātu 371 britu mārciņu (320 latu). Otrs izdevīgākais galamērķis ir Budapešta - 469 mārciņas (404 lati), trešajā vietā ir Prāga - 476 mārciņas (411 latu), ceturtajā - Itālijas pilsēta Trento - 501 mārciņa (432 lati), bet Rīgas Ziemassvētku tirdziņa apmeklējums britiem izmaksātu 515 mārciņas (444 lati).

Pētījuma autori norāda, ka Tallinas Ziemassvētku tirdziņa apmeklējums šogad britiem ir izdevīgāks, jo augusi mārciņas vērtība pret eiro.

«Post Office» Eiropas Ziemassvētku tirdziņu barometra dati tika iegūti no nacionālajiem un reģionālajiem tūrisma birojiem. Naktsmītņu pakalpojumu cenas tika iegūtas interneta viesnīcu rezervēšanas vietnē «Booking.com», ņemot vērā zemākās cenas trīszvaigžņu viesnīcā, kas atrodas pilsētas centrā, laika posmā no šā gada 14.decembra līdz 16.decembrim.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu