Meklēs fotoradaru turpmākās darbības risinājumus (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Satiksmes ministrija (SM), izstrādājot priekšlikumus, kā tālāk nodrošināt satiksmes drošību, norāda, ka iespējamajiem risinājumiem jāaptver gan pārvietojamo fotoradaru, gan stacionāro fotoradaru darbības varianti, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja ministrijā.

Iekšlietu ministrijai (IeM) kopīgi ar SM līdz 2013.gada 1.martam ir jāiesniedz priekšlikumi fotoradaru turpmākās darbības risinājumiem. Kā skaidro ministrijā, «SM un IeM nav domstarpību jautājumā par fotoradaru nepieciešamību un to nozīmi satiksmes drošības nodrošināšanā, kas ir viena no SM prioritātēm».

«Līdz ar to, SM ieskatā, iespējamajiem risinājumiem jāaptver gan pārvietojamo fotoradaru, gan stacionāro fotoradaru darbības varianti,» uzsver ministrijā.

Jau ziņots, ka valdība aiz slēgtām durvīm nolēma atbalstīt Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto priekšlikumu neatpirkt fotoradarus no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH».

Šādu priekšlikumu IeM bija sagatavojusi, izvērtējot kompānijas «Pricewaterhouse Coopers» auditoru sagatavoto ziņojumu, kurā norādīts uz fotoradaru pārņemšanas iespējamiem riskiem, prognozējamajiem finansiālajiem ieguvumiem un zaudējumiem.

Vienlaikus valdība atļāva IeM Nodrošinājuma valsts aģentūrai un VP veikt nepieciešamās iepirkuma procedūras, lai aprīkotu policijas transportlīdzekļus ar radariem un videoieraksta sistēmu. Policijas automašīnās uzstādītos radarus plānots modernizēt un pārbūvēt par summu, kas nepārsniedz 487 874 latus.

Ministru kabinets arī uzdeva IeM kopīgi ar Satiksmes ministriju izvērtēt iespējamos stacionāro fotoradaru ieviešanas risinājumus Latvijā un līdz 2013.gada 1.martam iesniegt priekšlikumus par institūciju, kura nodrošinās fotoradaru ieviešanu, kā arī fotoradaru ieviešanas termiņiem.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu