«Manabalss.lv» iesniegta iniciatīva par atbalstu Ķīļa reformām (60)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Portālā «Manabalss.lv» iesniegta iniciatīva, kas paredz paust atbalstu izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa reformām.

«Ar šo iniciatīvu vēlos mainīt medijos nereti popularizēto uzskatu, ka visi ir pret Ķīļa reformu plāniem, komunikācijas stilu un tamlīdzīgi. Tā kā ministra postenis tiek šūpots, atsaucoties uz iedzīvotāju, piemēram, studentu viedokli, vēlos tieši otrādi - paust savu atbalstu reformu nepieciešamībai un Ķīļa palikšanai amatā līdz to pabeigšanai,» norādījis iniciatīvas autors Jānis Irbe.

Viņš cilvēkus rosina sekot līdzi reformu gaitai un savu iespēju robežās tās aktīvi atbalstīt. Irbe aicina, uzlabojot iesniegt pārmaiņu priekšlikumus savās vai vecākiem savu bērnu skolās, universitātēs, studentu pašpārvaldēs, vai Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā.

«Paužot savu atbalstu mēs «nenoraksim» iespēju mums un mūsu bērniem pēc vairākiem gadiem iegūt izglītību konkurētspējīgākā līmenī nekā tas ir šobrīd,» sacīts iniciatīvā.

Tās autors pievienojis arī saites uz informatīvajiem materiāliem, ar kuriem būtu jāiepazīstas pirms sniegt vai nesniegt savu balsi «par» reformām.

Par iniciatīvu vispirms jāsavāc vismaz 100 domubiedru paraksti, bet pēc tam to izvērtēs portāla juristi, kas lems par 10 000 parakstu vākšanas uzsākšanu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 22.novembrī tika atvērts portāls, kurā vāc parakstus Ķīļa atbalstam. Informācija portālā liecina, ka parakstu vākšanas iniciatori vēlas iestāties par kvalitatīvu izglītību Latvijā. «Ar šo mēs paužam atbalstu Roberta Ķīļa un Izglītības un zinātnes ministrijas sāktajai izglītības reformai. Mēs ticam, ka tas ir vienīgais pareizais ceļš būtiskai izglītības kvalitātes celšanai, kā arī Latvijas ekonomikas konkurētspējas un eksportspējas veicināšanai,» sacīts portālā.

Portālā pieejamā informācija liecina, ka ir savākti vairāk nekā 3000 parakstu. Parakstoties ir jāautorizējas ar kādu no sociālo tīklu «Draugiem.lv», «Facebook» vai «Twitter» pasi.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu