Foto: Vestarda Šimkus talants savienojas ar elektronisko mūziku (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Aizvadītās nedēļas izskaņā mūzikas mīļotājus priecēja muzikālais projekts «Samsung Smart Sessions». Kinoteātrī «Splendid Palace» bija baudāma īpaša koncertprogramma, kurā uzstājās projekta vēstnesis pianists Vestards Šimkus sadarbībā ar elektroniskās mūzikas duetu «Elvi/Dunian» un multimediju mākslinieci Katrīnu Neiburgu.

Kā norāda pianists, šis koncerts būs vispersoniskākā programma, kādu viņš jebkad ir spēlējis: «Tas būs unikāls koncerts ne tikai man pašam, bet visai Latvijas kultūras telpai, jo līdz šim nevienā koncertā Latvijā akadēmiskās mūzikas pianists nav sadarbojies ar elektroniskās mūzikas pārstāvjiem. To visu pavadīs brīnišķīgas, krāšņas un izsmalcinātas video projekcijas.»

Saplūdinot dažādu mūzikas žanru robežas un radot vēl nebijušas mākslinieku apvienības, «Samsung» radītā koncertu sesija nepilna pusgada laikā ir kļuvusi par gaidītu un apmeklētu notikumu augstvērtīgas mūzikas cienītāju vidū.

Pirmais «Samsung Smart Sessions» koncerts notika vasaras sākumā Kalnciema ielas kvartālā, kad klausītājus priecēja etnomūziķes Birutas Ozoliņas kokles skanējums, kuru papildināja dīdžeja «Monsta» ritmu spēles un Arta Dzērves videoprojekcijas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu