Pabeigta Noasa šķirsta pilna izmēra kopija (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandietis Johans Heibers pabeidzis 20 gadus ilgo darbu pie Noasa šķirsta, kas atbilst visiem Bībelē nosauktajiem parametriem.

Heibers precīzi sekojis norādījumiem, ko Pirmajā Mozus grāmatā Dievs devis Noasam. Dordrehtas pilsētā novietotais šķirsts ir 130 metrus garš, 29 metrus plats un 23 metrus augsts.

Uz klāja izvietoti daudzi plīša un plastmasas dzīvnieki - bifeļi, zebras, gorillas, lauvas, tīģeri, lāči un citi. Bet šķirstā ir ierīkots arī neliels zooloģiskais dārzs ar mazāk bīstamiem un vieglāk kopjamiem dzīvniekiem, tostarp ponijiem, suņiem, aitām un trušiem, kā arī novietne eksotiskajiem putniem.

"Šis kuģis ir apbrīnojams," atzīst no Dienvidāfrikas atbraukušais Alfreds Jongils.

Heibers, kurš ir celtnieks, 1992.gadā sapnī redzēja lielus plūdus Nīderlandē. Dzimtenes applūšanu viņš uzskata par iespējamu un citē Jaunās Derības pareģojumu, ka "piekrastes pilsētas trīcēs", tuvojoties pasaules galam.

"Man piezvanīja no amerikāņu televīzijas. Tam nav nekādas saistības ar maiju kalendāra beigšanos," viņas smejas.

Tomēr vīrietis norāda, ka uzbūvējis šķirstu reliģisku motīvu vadīts - viņš vēloties likt citiem padomāt, kāds ir viņu mērķis šajā pasaulē. "Es gribu, lai cilvēki padomātu par to un meklētu atbildes," viņš norāda.

Heibera šķirstā ierīkots arī restorāns un kinozāle ar 50 sēdvietām. Katrā tā stāvā izstādīta informācija par Tuvo Austrumu vēsturi un aplūkojami tā laika apģērbi un ainas no Noasa dzīves. Pieejamas arī īpašas atrakcijas bērniem.

Kādu šķirsta apmeklētāju, Martinu Koneinu, pārsteidz tas, cik detalizēti tas izstrādāts. "Iespējams, tu zini stāstu par Noasu. Taču, redzot šo, beidzot rodas priekšstats, kā tas varēja būt patiesībā," uzskata Koneins.

Heibers plāno ar savu šķirstu apceļot Eiropas ostas, un iespējams doties arī uz aizokeāna valstīm.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu