«Corinthians» futbolisti iekļūst klubu Pasaules kausa finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) klubu Pasaules kausa izcīņas turnīra finālā šodien iekļuva Brazīlijas komanda «Corinthians».

Aizvadītajā mačā Dienvidamerikas spēcīgākā klubu turnīra «Libertadores» kausa izcīņas uzvarētāji ar 1:0 (1:0) pārspēja Ēģiptes komandu Kairas «Al Ahly». Vienīgos vārtus Brazīlijas komandas labā pirmā puslaika 30. minūtē guva Peru uzbrucējs Hosē Paulo Gerrero.

Pieckārtējie Brazīlijas čempioni turnīra finālā spēkosies ar Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Čempionu līgas uzvarētājiem «Monterrey» no Meksikas vai pagājušās sezonas Eiropas spēcīgāko komandbu Londonas «Chelsea», kas savu pusfināla cīņu aizvadīs ceturtdien.

«Al Ahly» futbolisti iepriekš ceturtdaļfināla mačā prata ar 2:1 uzvarēt Japānas komandu Hirosimas «Sanfrecce», kas turnīru noslēdza piektajā vietā, trešdien ar 3:2 pārspējot Dienvidkorejas klubu Ulsanas «Hyundai».

«Corinthians» komanda, kas šogad pirmo reizi tās vēsturē triumfēja «Libertadores» kausa izcīņā, 2000. gadā jau izcīnīja FIFA klubu Pasaules kausu. Togad gan turnīrs norisinājās pēc cita formāta, bet to starptautiskais prestižs tika atzīts vien 2005. gadā, kad turnīrs apvienojās ar Starpkontinentālā kausa izcīņu.

FIFA klubu Pasaules kausa fināls un spēle par trešo vietu plānoti svētdien.

Kopumā turnīrā piedalās divi Āzijas klubi, pa vienam klubam no Eiropas, Dienvidamerikas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, kā arī Austrālijas un Okeānijas zonas.

FIFA klubu Pasaules kausa izcīņa šogad notiek devīto reizi.

Eiropas klubi šajā turnīrā uzvarējuši jau piecas reizes pēc kārtas, uzvarētāju laurus plūcot Itālijas klubam «AC Milan» (2007. gadā), Anglijas klubam «Manchester United» (2008. gadā), Spānijas komandai «FC Barcelona» (2009. un 2011. gadā) un vēl vienai Itālijas komandai Milānas «Inter» (2010. gadā).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu