Sāk kriminālvajāšanu pret juristu par uzkūdīšanu dot kukuli tiesnesim (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ģenerālprokuratūra pieņēmusi lēmumu par kriminālvajāšanas sākšanu pret kādas juridiskās firmas pārstāvi par uzkūdīšanu dot tiesnesim kukuli, ko pats vēlāk piesavinājies.

Prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga aģentūrai LETA pastāstīja, ka pagaidām juristam apsūdzība nav izsniegta, jo vīrietis slimo.

Prokuratūra gan pagaidām neatklāj precīzākus lietas apstākļus, tostarp jurista vārdu un tiesneša darbavietas nosaukumu.

Lietu sākotnēji izmeklējušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aģentūru LETA iepriekš informēja, ka 2011.gada nogalē kādā juridiskajā firmā pēc palīdzības bija vērsusies persona, kura bija iesaistīta civillietā saistībā ar sūdzību par nekustamā īpašuma tiesību maiņu.

KNAB uzskatīja, ka juridiskās firmas pārstāvis, būdams civillietā iesaistīto personu pilnvarots pārstāvis, pamudinājis ieinteresēto personu ar viņa starpniecību dot kukuli pilsētas tiesas tiesnesim par labvēlīgu nolēmumu šajā lietā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka juridisko pakalpojumu sniedzējs ir saņēmis 100 latus kā samaksu par juridiskajiem pakalpojumiem, kā arī piesavinājies nodošanai tiesnesim saņemto kukuli 800 latu apmērā.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu