«Linkolns» gūst visvairāk «Zelta globusa» nomināciju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Visvairāk «Zelta globusa» balvu nomināciju ceturtdien ieguvusi Stīvena Spīlberga režisētā vēsturiskā drāma «Lincoln» («Linkolns»).

Šī filma uz prestižo apbalvojumu kandidē septiņās nominācijās.

Pa piecām nominācijām saņēmušas Bena Afleka kara drāma «Argo» un vesterns «Django Unchained».

Savukārt pa četrām nominācijām saņēmis mūzikls «Les Miserables» («Nožēlojamie»), romantiskā komēdija «Silver Linings Playbook» («Optimista stāsts»), kā arī filma «Zero Dark Thirty», kas vēsta par mēģinājumiem notvert Osamu bin Ladenu.

Par labākās drāmas godu sacentīsies «Argo,» Kventina Tarantino filma «Django Unchained», taivāniešu režisora Anga Lī jaunā filma «Life of Pi» («Pī dzīve») un «Zero Dark Thirty».

Kategorijā labākā drāma vai mūzikls izvirzīta britu komēdija «The Best Exotic Marigold Hotel» («Vislabākā eksotiskā viesnīca «Kliņģerīte»»), filma «Silver Linings Playbook» («Optimista stāsts»), mūzikls «Les Miserables» («Nožēlojamie»), Vesa Anersona romantiskā filma «Moonrise Kingdom» un kinolente «Salmon Fishing in the Yemen» («Tas notika Jemenā»).

«Zelta globusa» balvas tiks pasniegtas 13.janvārī Beverlihilzā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu