Video, kas pierāda - pasaules gala nebūs (103)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) speciālisti ir pilnībā pārliecināti, ka 21.decembrī pasaules gala nebūs un jau desmit dienas iepriekš publicējuši video ar skaidrojumu, «kāpēc vakar nepienāca pasaules gals».

Publiskotajā video NASA speciālisti pa punktiem nosauc mītus, kas apvij Maiju kalendāru un it kā baisos notikumus, ko Maiji pareģojuši, un tad ar zinātniskiem pamatojumiem atspēko tos.

«Ja jūs skatāties šo video, tas nozīmē vienu - pasaules gals vakar nepienāca,» - ar šādu vēstījumu sākas video sižets.

Tāpat zinātnieki skaidro, ka Maiju kalendārs šajā datumā nemaz nebeidzas.

Zinātnieki paskaidro, ka Maiji nepareģoja pasaules galu un šajā datumā nekāda planēta Zemi nav iznīcinājusi, tāpat atspēkoti arī mīti, ka šajā dienā liktenīgo triecienu Zemei var dot Saule.

Neskatoties uz to, ka NASA izplatīja tik pārliecinošu video, daudzi cilvēki tomēr ar bailēm gaida šo zīmīgo datumu.

Video, kurš vēsta, kāpēc «pasaules gals vakar nepienāca»:

Jāatgādina, ka iepriekš NASA pauda bažas par šo datumu, norādot, ka tas var ļoti slikti ietekmēt bailīgus bērnus un depresīvus pusaudžus.

NASA astrobiologs Deivids Morisons iepriekš ārvalstu medijiem sacīja, ka viņš saņemot lielu skaitu e-pastu un vēstuļu no satrauktiem cilvēkiem, lielākoties no jauniešiem.

Morisons stāsta, ka daži no vēstuļu autoriem sūdzējušies, ka vairs nespēj ēst, vai ir tik ļoti satraukti, ka nevar pagulēt. Esot arī tādi, kas plāno padarīt sev galu.

«Kamēr tas kādam ir joks, citam tā ir mistērija, bet ir arī tādi, kas patiesi ir noraizējušies,» paziņojumā norāda Morisons.

NASA un ASV valdība izveidojusi īpašu mājaslapu, kurā tiek skaidrots, kādēļ pasaules gals 21.decembrī neiestāsies.

Komentāri (103)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu