Nākamās sezonas virslīgas futbola čempionāts norisināsies trīs apļos (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Nākamās sezonas Latvijas virslīgas futbola čempionāts norisināsies trīs apļos, aģentūrai LETA apstiprināja biedrības «Latvijas Futbola virslīga» valdes loceklis Ainārs Tamisārs.

Turnīrā startēs desmit komandas, katrai no tām aizvadot pa 27 spēlēm.

Iepriekšējā virslīgas čempionāta sezonā desmit komandas sacentās četros apļos, bet par labu trīs apļu turnīram ceturtdien notikušajā biedrības biedru kopsapulcē tika nobalsots ar vienas balss pārsvaru.

Visas formalitātes uzņemšanai biedrībā izpildījusi jaunā turnīra dalībniece Ilūkstes NSS, kas pērn uzvarēja pirmajā līgā. Lai arī iepriekš tika ziņots, ka savas mājas spēles vienība būs spiesta aizvadīt kādā citā pilsētā, pašlaik tiek apgalvots, ka no jūlija komanda būs spējīga virslīgas spēles uzņemt savā laukumā, kas tiks modernizēts.

Gaidāmās sezonas turnīra spēļu izloze plānota 3. janvārī.

Pirms sezonas janvārī un februārī astoņi klubi aizvadīs sezonas sagatavošanās turnīru «Virslīgas ziemas kauss 2013».

Turnīrā nestartēs virslīgas komandas «Metta»/LU un JPFS/FK «Spartaks».

Ceturtdien veiktajā izlozē noskaidrojās, ka sacensību A apakšgrupā spēkosies čempioni Daugavpils «Daugava», kā arī «Ventspils», «Jūrmalas» un Ilūkstes NSS komandas, bet B grupā sacentīsies «Skonto», «Liepājas metalurgs», «Jelgava» un Rīgas «Daugava».

«Virslīgas Ziemas kauss» risināsies laika posmā no 14. janvāra līdz februāra vidum. Spēles risināsies «Skonto» hallē.

Kā ziņots, Latvijas virslīgas čempionātā šogad uzvarēja Daugavpils «Daugavas» komanda, bet pēdējā, desmitajā, pozīcijā palika «Gulbene», zaudējot vietu spēcīgāko vienību vidū.

Savukārt pārspēlēs starp virslīgas devīto spēcīgāko klubu Rīgas «Daugava» un pirmās līgas vienību Daugavpils BFC «Daugava» divu spēļu summā pārāki ar 4:1 bija Rīgas kluba pārstāvji, saglabājot vietu virslīgā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu