Bloķē Bigarašu - vietu, kur glābties no pasaules gala (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijas amatpersonas cenšas atrunāt cilvēkus no došanās uz nelielo Bigarašas pilsētu, ko daudzi uzskata par patvērumu pasaules gala gadījumā.

«Es aicinu visas pasaules iedzīvotājus - nebrauciet uz Bigarašu,» paziņoja pilsētas mērs Žans Pjērs Delors.

Reģiona amatpersonas jau paziņojušas, ka no trešdienas policija bloķēs piekļuvi Bigarašai, kurā dzīvo tikai aptuveni 200 cilvēku. Tiks slēgti arī ceļi uz tuvējo kalnu, kura virsotne, pēc pasaules gala pareģojumu piekritēju domām, 21.decembrī atvērsies.

150 policisti tuvākajās dienās raidīs interesentus prom no Bigarašas, kas pēdējo nedēļu laikā pieredzējusi žurnālistu pieplūdumu.

Daudzi cilvēki, kas tic pasaules galam 21.decembrī, kad beigsies sens maiju kalendārs, Bigarašas teritoriju uzskata par vienu no nedaudziem svētajiem kalniem, kuros varēs paglābties no katastrofas.

21.decembrī pienāk beigas vienam no maiju civilizācijas akmens kalendāriem, kas aptver 5000 gadu. Daži cilvēki domā, ka tad pienāks maiju pareģotais pasaules gals, taču zinātnieki par visaptverošo satraukumu tikai pasmejas. Viņi uzskata, ka šajā datumā vienkārši beidzas viens maiju kalendārs un sākas nākamais.

Centrālamerikas apvidus, kurā pirms vairākiem tūkstošiem gadu mitinājās maiju civilizācija, pirms zīmīgā datuma pieredzējis lielu tūristu pieplūdumu. Apmeklētājiem tiek piedāvātas ekskursijas un reliģiskas ceremonijas maiju svētvietās Centrālamerikā un Meksikā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu