UEFA ČL 1/8 finālā tiksies Mančesteras «United» un Madrides «Real» (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas turnīra futbolā astotdaļfinālā gaidāms Anglijas kluba Mančesteras «United» un Spānijas čempionu Madrides «Real» duelis, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

«United» komanda iepriekš turnīrā uzvarējusi trīs reizes, bet «Real» - deviņas reizes. Anglijas klubs pirms tam grupu turnīru noslēdza H apakšgrupas pirmajā vietā, bet «Real» ierindojās otrajā pozīcijā par «nāves grupu» sauktajā D apakšgrupā.

Iepriekš abas komandu turnīra izslēgšanas spēlēs tikušās četras reizes, trijās no tām pārākiem esot «Real» futbolistiem.

Citā intriģējošā astotdaļfināla duelī pērnā gada sacensību finālisti Minhenes «Bayern» no Vācijas, kas turnīrā triumfējuši četras reizes, tiksies ar Anglijas komandu Londonas «Arsenal».

Savukārt četrkārtējie kausa īpašnieki «Barcelona» no Spānijas vēl vienā saistošā cīņā spēkosies ar septiņkārtējiem turnīra čempioniem «AC Milan» no Itālijas.

Salīdzinoši sekmīga izloze padevās Itālijas čempioniem Turīnas «Juventus», kas samēros spēkus ar astotdaļfinālā negaidīti iekļuvušo Skotijas klubu Glāzgovas «Celtic», savukārt Vācijas čempioni Dortmundes «Borussia» tiksies ar negaidīti pārliecinošu sniegumu demonstrējošo Doņeckas «Šahtar» vienību no Ukrainas.

Pārējos astotdaļfināla dueļos Stambulas «Galatasary» no Turcijas tiksies ar Vācijas vienību Gelzenkirhenes «Schalke 04», Spānijas komanda «Valencia» spēkosies ar ambiciozo Francijas klubu Parīzes «Saint-Germain», bet «Porto» no Portugālses tiksies ar turnīra debitantiem «Malaga» no Spānijas.

Gaidāmās spēles tiks aizvadītas nākamā gada 12./13. un 19./20. feburārī, kā arī 5./6. un 12./13. martā. Ceturtdaļfinālā iekļūs uzvarētāji divu spēļu summā.

Kā ziņots, pērnā gada turnīra čempioni Londonas «Chelsea» no Anglijas šosezon nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru. Londonas klubs kļuva par pirmo komandu turnīra vēsturē, kas kā esošais čempions nākamajā sezonā nepārvar sacensību grupu turnīru.

UEFA Čempionu līgas fināls plānots 2013.gada 25. maijā Vemblija stadionā Londonā.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja «Chelsea», kas finālmačā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā uzvarēja «Bayern».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu