Pirms «maiju pastardienas» ezotēriķi pulcējas Serbijas kalna apkaimē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tuvojoties laikam, kad atbilstoši dažām interpretācijām gaidāma seno maiju paredzētā pastardiena, liels daudzums ārzemnieku - kādas ezotēriķu kustības sekotāju - saradies piramīdas formas kalna apkaimē Serbijas dienvidaustrumos, ceturtdien pavēstīja vietējās amatpersonas.

Jau labu laiku atpakaļ visi viesnīcu numuriņi Rtaņa kalna apkaimē tikuši rezervēti, atzina vietējās tūrisma jomas amatpersonas.

Lielais viesu pieplūdums izskaidrojams ar konferenci, kuru rīko ezotēriķu kustības «New Age» organizācija «Rtaņa gars». Daži cilvēki uzskata, ka šis kalns ir īpašu elektromagnētisko viļņu avots, un ezotēriķu organizācija tagad nolēmusi rīkot konferenci par kalna īpašībām.

Zinot, ka konferences noslēgums paredzēts tikai 23.decembrī, tās organizētāji, kā šķiet, netic, ka maiju kalendāra paredzētais pasaules gals pienāks jau piektdien.

«Nesen atklātie maiju kalendāri norāda, ka ir kalendāri, kas apraksta un paredz notikumus 21.decembrī un pēc tā, tāpēc šo interpretāciju ir nepieciešams uztvert ar piesardzību,» lasāms organizācijas tīmekļa vietnē.

Konferencē tiks aplūkoti vairāku civilizāciju kalendāru - arī acteku, hopi un seno ēģiptiešu - pareģojumi par to, ka jauna ēra sāksies piektdien 11.stundas 11.minūtē.

Serbijas Tūrisma birojs apliecināja, ka ir informēts par pēkšņo ārzemju viesu pieplūdumu.

«Mūsu oficiālā nostāja ir neatbalstīt šādu mitoloģiju, bet, ja tas ir labi biznesam, jo labāk,» sacīja biroja pārstāve Sandra Vlatkoviča.

Vairākas valstis, arī Francija un Argentīna, liegušas piekļuvi vietām, kas izraisījušas dažādu mistiķu pastiprinātu interesi maiju kalendāra pareģojumu sakarā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu