Zināms pasaules visapmeklētākais muzejs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties Parīzes Luvras muzeja jaunajam Islāma mākslas spārnam, Luvrai šogad izdevies nostiprināt savas pozīcijas kā pasaules visapmeklētākajam muzejam, ceturtdien pavēstīja muzeja pārstāvji, norādot, ka 2012.gadā to apmeklējuši teju desmit miljoni viesu, un tas ir par miljonu vairāk nekā pērn.

Šogad pieredzēts ķīniešu apmeklētāju skaita pieaugums, norāda muzeja pārstāvji. Luvru apmeklējušo ārzemnieku vidū visvairāk viesu bijis no Ķīnas, ASV un Brazīlijas. Līdervalstu trijotnei seko Itālija un Vācija.

Šogad Luvras tīmekļa vietni apmeklējuši 11 miljoni viesu, bet muzeja lapai sociālajā tīklā «Facebook» ir 800 000 sekotāju.

Muzeja Islāma mākslas spārns, kurā atrodas vērtīgi VII līdz XIX gadsimta eksponāti - kopskaitā 3000 -, publikai tika atvērts septembrī, un to jau paspējuši apmeklēt 650 000 viesu.

Jaunais muzeja spārns izmaksāja 100 miljonus eiro (70 miljonus latu), un tā izveidošanu finansēja Francijas valdība ar Saūda Arābijas, Marokas, Kuveitas, Omānas un Azerbaidžānas atbalstu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu