Iepriekš uz mūžu diskvalificētais Pertija kļuvis par «Skonto» galveno treneri (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Titulētākā Latvijas futbola komanda «Skonto» galvenā trenera amatā apstiprinājusi gruzīnu speciālistu Tamazu Pertiju, kurš 2009. gadā par spēļu rezultātu ietekmēšanu tika diskvalificēts uz mūžu, sestdien vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Kā ziņots, līdzšinējais «Skonto» komandas galvenais treneris Marians Pahars sestdien tika apstiprināts par Latvijas U-21 izlases galveno treneri.

«Skonto» sistēmā Perija strādā jau pusotru gadu. Sākotnēji viņš vadīja ar «Skonto» cieši saistīto virslīgas vienību «Olimps», pēc tam trenēja 1999. gadā dzimušos futbolistus, bet augustā nomainīja kādreizējo Latvijas futbola valstsvienības kapteini Vitāliju Astafjevu «Skonto» dublieru komandas galvenā trenera amatā.

Jau vēstīts, ka 2009. gada oktobrī toreizējais Daugavpils «Dinaburg» treneris Pertija un prezidents Oļegs Gavrilovs no Latvijas futbola dzīves tika diskvalificēti uz mūžu saistībā ar spēļu rezultātu ietekmēšanu.

Vēlāk Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komisija (DK) vienbalsīgi nolēma mainīt šo lēmumu, kā rezultātā Pertijam tika piespriesta nosacīta diskvalifikācija līdz 2010. gada 1. jūnijam.

Jau nākamajā dienā pēc diskvalifikācijas atcelšanas beigšanās Pertija tika apstiprināts Daugavpils «Daugava» komandas galvenā trenera postenī.

«Daugavu» Pertija trenēja līdz pagājušā gada jūlija vidum, bet pēc tam augustā pārņēma «Olimps» komandas vadību, nepalīdzot tai noturēties virslīgā.

Kā futbolists Pertija uz Latviju pirmoreiz atbrauca 1997. gadā un kopš tā laika dzīvojis un strādājis gandrīz tikai šeit.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu