Brīvdienās plosījies «Policijas vīruss» (81)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CERT.LV

Laika posmā no 22. līdz 26.decembrim novērota pastiprināta «Policijas vīrusa» aktivitāte. Vīruss bloķējis lietotāja datoru un prasījis maksāt 100 latu naudas sodu.

CERT.LV (Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija) pārstāve Līga Besere norāda, ka šo sodu nevajadzētu maksāt un iesaka vērsties pēc palīdzības pie datorspeciālista.

CERT.LV pārstāve informē, ka «Policijas vīrusa» teksts ir diezgan labā latviešu valodā un lielākai ticamībai tiek izmantota Latvijas policijas atribūtika, bet ar policiju tam nav nekāda sakara. Šis vīruss, piedraudot ar kriminālvajāšanu, mēģina izspiest naudu no neuzmanīgiem datorlietotājiem.

Ja tomēr nauda samaksāta, CERT.LV iesaka sazināties ar «PaySafe» (palīdzības dienesta tālrunis Latvijā 80004278 darba dienās plkst.12-20.), un lūgt apturēt maksājumu, jo maksājums bijis izkrāpts (Nepieciešams čeks un «PaySafe» numurs).

Lai atbrīvotu datoru no «Policijas vīrusa», jālūdz datorspeciālista palīdzība vai jāmeklē informācija CERT.LV mājas lapā: (http://cert.lv/resource/show/251) vai «esidross.lv» portālā (https://www.esidross.lv/2012/10/19/bloketu-datoru-glabsana-un-portativie-antivirusi/).

CERT.LV darbojas kopš 2011.gada 1.februāra saskaņā ar Informācijas tehnoloģiju drošības likumu un ir atbildīga par informācijas tehnoloģiju drošības veicināšanu Latvijā.

Komentāri (81)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu