Dailes teātris dosies viesizrādēs uz Cēsīm un Jelgavu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats

Janvārī ar izrādi «Arī sievietes zaudēja karā» Dailes teātris viesosies Jelgavā, bet iestudējumu «Tas īstais, tā īstā» rādīs Cēsīs. 

  • 11.janvārī plkst. 19.00 Jelgavas pilsētas kultūras namā Dailes teātris piedāvās itāļu «marginālā klasiķa» Kurcio Malapartes lugas «Arī sievietes zaudēja karā» iestudējumu, ko veidojis lietuviešu režisors Rolands Atkočūns.

Šī ir īsta «sieviešu» luga, kurā kara tēma tiek risināta no sieviešu redzes viedokļa. Kā sievietēm izdzīvot un cik daudz var atļauties pārdot un pārdoties, lai izdzīvotu? Cik vērta ir viena sieviete, lai uzvarētājiem nebūtu kauns par savu uzvaru? Sievietes nekad nepārstās maksāt. Sieviete ir vīrieša pēdējais patvērums – kad nekā cita vairs nav. Napoleons nestāv šīm sievietēm blakus. Izrādē spēlē Kristīne Nevarauska, Marīna Janaus, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Akvelīna Līvmane, Indra Briķe, Pēteris Liepiņš, Aldis Siliņš un Gints Andžāns.

  • 26. janvārī plkst.17.00 režisora Mihaila Gruzdova iestudēto Toma Stoparda intelektuālo melodrāmu «Tas īstais, tā īstā» varēs noskatīties Cēsīs a/s «CATA» zālē.

Lugas personāžu ironiskajās, asprātīgi paviršajās sarunās – it kā starp citu, it kā ne par ko – risinās cilvēku likteņi. Svarīgs allaž ir zemteksts, tas pavēsta daudz vairāk nekā vārdi. Visos laikos modē ir tas, kas ir patiess un īsts, dzīvu jūtu un dzīvas cilvēciskas patiesības piepildīts. Par šo lugu («The Real Thing», 1982) – reizē detektīvu, melodrāmu un intelektuālu līdzību – Londonas kritiķi Tomam Stopardam piešķir balvu par gada labāko lugu. Cēsinieki šajā izrādē varēs satikt aktierus Vitu Vārpiņu, Akvelīnu Līvmani, Ģirtu Ķesteri, Juri Žagaru, Initu Dzelmi, Daini Grūbi un Artūru Dīci.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu