Krievijā tiesas priekšā stāsies «Smoļenskas marodieri» (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tiesas priekšā Krievijā būs jāstājas četriem obligātā militārā dienesta karavīriem, kuriem izvirzītas apsūdzības par kredītkaršu nozagšanu kādam Smoļenskas aviokatastrofas upurim.

«Izmeklētāji ir savākuši pietiekami daudz pierādījumus, un lieta nosūtīta Smoļenskas garnizona militārajai tiesai,» teikts militāro izmeklētāju izplatītajā paziņojumā, kurā gan nav minēts, kad tiesas process varētu sākties.

Apsūdzētie karavīri tika nosūtīti apsargāt pie Smoļenskas 2010.gada 10.aprīlī avarējušo Polijas delegācijas lidmašīnu.

Kā skaidro izmeklētāji, viens no karavīriem netālu no aviokatastrofas vietas atrada nelielu somu, kurā bija maks. Šī soma piederēja poļu vēsturniekam un Polijas Nacionālās memoriālās padomes sekretāram Andžejam Pševoznkiam. Andžejs Pševozniks bija galvenais Katiņas slaktiņa memoriālā paredzētā piemiņas pasākuma rīkotājs.

Karavīrs paņēma kredītkartes un papīra lapiņu, uz kuras bija uzrakstīti karšu PIN kodi.

Pēcāk karavīri devās uz Smoļensku cerībā izņemt naudu no kartēm. Taču bankomātā viņi varēja izņemt tikai 59 000 rubļu (1026 latus) no kopumā kartēs esošajiem 379 000 rubļiem (6594 latiem), jo bija noteikts skaidru līdzekļu izņemšanas limits.

Smoļenskas aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī.

Toreizējais Polijas prezidents Lehs Kačiņskis kopā ar augstām valsts amatpersonām lidmašīnā bija devies uz Smoļensku, lai apmeklētu netālu esošo Katiņu, kur 1940.gadā PSRS iekšlietu karaspēks noslepkavoja vairākus tūkstošus poļu karagūstekņu.

Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki. Avārija notika biezā miglā.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu