Latvijas dvīņu muzikālās kustības svētki - dvīņu koncerts «Zvaigzni ieraudzīt» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2013.gada 5.janvārī koncertzālē AVE SOL pulcēsies dziedoši, muzicējoši un dejojoši dvīņi no visas Latvijas. Daudzi no viņiem ir pazīstami ar dalību telekompānijas LNT šovos Dvīņi dzied, Dziedošās ģimenes.

Šis koncerts ir Gintas Āriņas vadītā bērnu vokālā ansambļa DVĪŅI 16 gadu dzimšanas dienas pasākums, kas reizē ir arī visas Latvijas dvīņu muzikālās kustības svētki. Savas radošās darbības gados bērnu ansambļa pamatsastāvs vienmēr ir sadarbojies ar lielākiem un pieredzes bagātākiem dvīņu pāriem, veidojot kopīgas programmas un pasākumus. Pēdējos gados sadarbības spilgtākais punkts ir nu jau tradicionālais, kompānijas TALLINK iniciētais Dvīņu kruīzs Baltijas jūrā.

Jubilejas Koncertā piedalīsies Ana un Katrīne Drozdovičas no Rīgas - iespējams šobrīd populārākais dvīņu duets. Piedalījušās TV šovā Dziedošās ģimenes, bijušas šova Dvīņi dzied vadītājas. Viņas pazīstamas arī klubu mūzikas auditorijai un ir izveidojušas savu apģērbu kolekciju. Eva un Kaiva Molleres no Alūksnes - mūzikas pedagoģes, labprāt uzstājas koncertos gan kā duets, gan vokālā trio MIA dalībnieces. Tieši šīm māsām tika prognozēta uzvara LNT šovā Dvīņi dzied, kur viņas lieliski startēja finālā. Erlends un Dīns Ritenbergi no Rīgas - baleta mākslinieki ar pieredzi un pārmantotām tradīcijām no tēva - izcilā baleta premjera Haralda Ritenberga. Zane un Līga Goiževskas no Rīgas - teatrāli košas, muzikāli izsmalcinātas māsas, kas ikdienā ir Rīgas Skolēnu pils teātra studijas Zīļuks pedagoģes, sauktas par māsiņām –krāsiņām. Arina un Karina Ņikonovas no Laucienas - arī šo sirsnīgo māsu duetu pazīstam no TV šoviem Dziedošās ģimenes un Dvīņi dzied. Jānis un Raimonds Almaņi no Liepājas - šobrīd Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas studenti ar ievērojamu pieredzi profesionālajā mūzikā. Jānis ir dziedājis Rīgas kamerkorī AVE SOL, piedalījies arī LNT Koru karos Liepājas sarkanā kora sastāvā. Abi kopā LNT šovā Dvīņi dzied bija starp fināla dalībniekiem. Un tie vēl nav visi dalībnieki...

Koncerta programmā valdīs ziemas, gaismas, svētku un mīlestības tēma. Skanēs Jāņa Lūsēna, Mārtiņa Brauna, Valta Pūces, Nika Matvejeva, Aigara Grāvera, Tomasa Kleina un citu latviešu un arī ārzemju autoru darbi, tiks izdejotas klasiskas vērtības, kā piemēram, Čardašs no Leo Delība baleta Kopēlija, bet koncerta noslēgumā dzirdēsim pasaulē populārās Ziemassvētku dziesmas When a child is born latvisko versiju Tālā zvaigzne ar dzejnieka Pētera Jurciņa vārdiem.

  • Ieeja koncerta - 1 lats, dvīņu pāriem ieeja bez maksas.
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu