SM vēršas prokuratūrā ar lūgumu izvērtēt bijušās PV valdes darbību (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Satiksmes ministrija (SM) vērsusies prokuratūrā ar lūgumu izvērtēt «Pasažieru vilciena» (PV) bijušās valdes darbību saistībā ar neveiksmīgo jaunu vilcienu iepirkumu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja ministrijā.

Vienlaikus detalizētāka informācija par to, kad un ko tā lūgusi, netika sniegta.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga aģentūrai LETA apstiprināja, ka Satiksmes ministrijas iesniegums ir saņemts, taču plašāka informācija par tā tālāko virzību varētu būt zināma tuvākajā laikā.

Transporta un pārvadājumu jomā pērnā gada notikumu topā kā skandalozākais neapšaubāmi ierindojams neveiksmīgais jauno vilcienu iepirkuma konkurss, līdz ar to nav skaidrības, vai Latvija spēs apgūt 100 miljonu latu Kohēzijas fonda līdzekļus.

Kā ziņots, pēc «Pasažieru vilciena» (PV) un Spānijas uzņēmuma «Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A» (CAF) vadības sarunām 3.oktobra naktī tika paziņots, ka vienošanās par jauno vilcienu iegādi nav panākta. Tomēr CAF uzskata, ka vilcienu pirkuma līgums ir spēkā, bet PV - ka nav, tādēļ PV 16.novembrī ir sācies mediācijas process Stokholmas Tirdzniecības palātas Mediācijas institūtā, lai panāktu vienošanos ar CAF par neveiksmīgo jauno vilcienu iepirkumu, un tas ilgs līdz 16.janvārim.

Jau pērnā gada oktobrī SM sasauktajā PV akcionāru sapulcē tika nolemts vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, lai izvērtētu uzņēmuma iepriekšējās valdes rīcību vilcienu iepirkumā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja PV.

Satiksmes ministrija norādīja, ka tā jau gatavo informāciju iesniegšanai tiesībsargājošajās iestādēs saistībā ar noslēgto vilcienu līgumu.

Akcionārs piekrita PV esošās valdes viedoklim, ka uzņēmuma iepriekšējā vadība vilcienu iepirkuma procesā ir pārkāpusi savas pilnvaras, bija teikts PV paziņojumā.

Kā ziņots, pašreizējā PV valde Arta Birkmaņa vadībā tika iecelta 2012.gada gada maijā. Pirms tam kopš 2011.gada oktobra strādāja Nila Freivalda vadīta valde, bet vēl agrāk - kopš 2009.gada augusta - PV valdi vadīja Andulis Židkovs, liecina «Firmas.lv» informācija.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu