«Hyundai» šogad prognozē niecīgu pārdošanas apjoma izaugsmi (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkorejas lielākā autobūves kompānija «Hyundai Motor Co.» trešdien izteica prognozes, ka tās automašīnu pārdošanas apjoms šogad palielināsies vien par 4,1% un sasniegs 7,4 miljonus vienību.

Tādējādi šis prognozētais pieaugums ir vājākais kopš 2007.gada, kad uzņēmuma pārdošanas apjoms pasaulē palielinājās par 3,9%.

«Tirgus vide iekšzemē un ārvalstīs 2013.gadā būs ļoti smaga, ņemot vērā ilgstošo Eiropas parādsaistību krīzi un pasaules ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanos,» teikts «Hyundai» Jaungada paziņojumā darbiniekiem.

Pērn kompānija pasaulē pārdeva 7,12 miljonus automašīnu, kas ir par 8% vairāk nekā 2011.gadā. Taču «Hyundai» piedzīvojusi izaugsmes tempa palēnināšanos saistībā ar pieprasījuma kritumu ASV un Eiropas tirgos.

Tāpat «Hyundai» un citus Dienvidkorejas lielākos eksportētājus negatīvi ietekmējis nacionālās valūtas vona vērtības pieaugums, kas palielinājis automašīnu cenas ārvalstīs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu