Unikāli foto: Zinātnieki pirmo reizi iemūžina «kalmāru-monstru» (78)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas telekanāla filmēšanas grupa un telekanāla «Discovery Channel» darbinieki kopīgā ekspedīcijā pirmo reizi iemūžinājuši gigantisku kalmāru tā dabiskajā vidē okeāna dzelmē, vēstī ārvalstu mediji.

Zinātnieki unikālos kadrus fiksējuši Klusajā okeānā 630 metru dziļumā, izmantojot ļoti augstas izšķirtspējas video aparatūru.

Telekanālu uzņemtajos kadros redzama «monstra» acs, ar kuru tas, neskatoties uz ļoti dziļo tumsu okeānā, spēj redzēt. Tāpat redzami piesūcekņi, kuru diametrs ir aptuveni pieci centimetri.

«Reuters» vēstī, ka ekspedīcija, meklējot vienu no visnoslēpumainākajiem Klusā okeāna iemītniekiem, nonāca līdz salām, kas atrodas aptuveni 1000 kilometrus uz dienvidiem no Tokijas.

Zinātnieki vairāk nekā 100 reizes okeāna dzelmē nolaida videoierīces, kopumā dzelmē uzfilmējot ap 400 stundām garu materiālu, līdz tika uzņemti unikālie kadri.

Kalmārs ir aptuveni trīs metrus garš.

Tiek uzskatīts, ka gigantiskie kalmāri var sasniegt pat 18 metru garumu, bet tā svars var pārsniegt vienu tonnu. 18.gadsimta beigās Jaunzēlandes krastos tika atrasts gigantiskais kalmārs, kurš bijis 17,4 metrus garš.

Tiek uzskatīts, ka gigantiskais kalmārs ir iemesls tam, kāpēc pasaulē radušies mīti par gigantiskiem monstriem, kas dzīvo okeāna dzelmē.

Komentāri (78)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu