Par Bībeles plēšanu Polijā tiesas priekšā atkārtoti jāstājas mūziķim Darskim (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reuters/Scanpix

Polijā tiesas priekšā atkārtoti būs jāstājas smagā metāla mūziķim, kurš 2007.gadā koncerta laikā uz skatuves saplēsa Bībeli, vēsta Polijas Radio.

2011.gadā Gdaņskas tiesa atzina, ka mūziķis nav vainojams reliģisku jūtu aizskaršanā un tikai izmantojis savu mākslinieciskās izpausmes brīvību.

Taču rajona tiesa otrdien atcēla šo lēmumu, norādot, ka smagā metāla grupas «Behemoth» dziedātājs Ādams Darskis, kurš labāk zināms ar skatuves vārdu Nergals, ir vainojams reliģisku jūtu aizskaršanā.

Tagad lieta tiks skatīta no jauna, un sagaidāms, ka spriedums šajā lietā būs ļoti nozīmīgs diskusijās par vārda brīvību Polijā.

2007.gada koncertā Nergals arī izteicās, ka Bībele esot «pilna ar meliem», bet Romas katoļu baznīca esot pasaulē «lielākā noziedzīgā sekta».

Arī koncerta apmeklētāji dedzināja no Bībeles izrautas lapas.

2011.gada tiesas procesa laikā mūziķa advokāti norādīja, ka 2007.gada koncerts tika rīkots noteiktam grupas cienītāju lokam, kurus dziedātāja uzvedība nav aizskārusi.

Tiesa atzina, ka notikušais uzskatāms par dziedātāja mākslinieciskām izpausmēm.

Polijas Augstākā tiesa pagājušā gada oktobrī nosprieda, ka ir iespējams notiesāt personu par reliģisko jūtu aizskaršanu pat tādā gadījumā, ja apsūdzētais tādējādi nav rīkojies ar nolūku.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu