TOP: Fotoradaru pieķertie rekordisti; «uzvarētāja» ātrums – iespaidīgs (105)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Privātā komersanta «V-traffic» (iepriekš «Vitronic Baltica un partneri») fotoradari kopš 16.decembra ātruma pārkāpējus uz ceļiem vairs «neķer», tāpēc tagad var apkopot «rekordistus» - autovadītājus, kuri garām fotoradaram traukušies visātrāk.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Lita Juberte portālu «Apollo» informēja, ka absolūtais rekordists ir kāds autovadītājs, kurš neapdzīvotā vietā Amatas novadā pa autoceļu Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža, traucies ar 230 kilometriem stundā (km/h) atļauto 90 km/h vietā. Šo pārgalvi fotoradars piefiksēja autoceļa 74.kilometrā.

Par četriem kilometriem no pirmās vietas ieguvēja šajā antitopā atpalicis kāds šoferis, kurš Garkalnes novadā, braucot pa iepriekš pieminēto ceļu, atļauto 90 km/h vietā brāzies ar 226 km/h. Šo pārkāpumu fotoradars fiksēja 13,7. kilometrā virzienā no Rīgas.

Trešo vietu braukšanas ātruma ziņā pa neapdzīvotu vietu iegūst kāds autovadītājs, kurš Tukuma novadā pa autoceļu Rīga-Ventspils atļauto 90 km/h vietā braucis ar 219 km/h. Šis autovadītājs pieķerts 78,3.kilometrā

Apskatot ātruma pārkāpējus apdzīvotās vietās, atklājas, ka pirmo trīs vietu ieguvēji pieķerti, pārsniedzot atļauto ātrumu - 70 km/h galvaspilsētā Rīgā.

Visātrākais autovadītājs, ko apdzīvotā vietā fiksējis fotoradars, pa Dienvidu tiltu, 50 metru pēc uzbrauktuves no Krasta ielas virzienā uz Pārdaugavu, «nesies» ar 170 km/h, tādējādi otrās vietas ieguvēju apsteidzot vien par nieka kilometru stundā, proti, otrās vietas «ieguvējs» Maskavas ielas posmā no Jāņogu ielas līdz Dārziņu ielai braucis ar 169 km/h.

Arī trešās vietas ieguvējs daudz neatpaliek - pieķerts K.Ulmaņa gatvē pie kāda nama Grenču ielā, traucoties ar 165 km/h.

Jau ziņots - pēc fotoradaru izslēgšanas policija paziņoja, ka liks lietā to rīcībā esošo arsenālu un turpinās kontrolēt ātrumu uz ceļiem. Policijas rīcībā ir vairāk nekā 300 ātruma mērierīču, tāpat uz ceļiem darbojas iepriekš nopirktie četri pārvietojamie fotoradari. Plānots, ka nākamgad ar ātruma mērierīcēm tiks aprīkotas arī jaunās automašīnas.

Komentāri (105)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu