Latvieši ar «OSCar eO» finišē 12.vietā «Africa Eco Race» rallijreidā (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com/driveeo

Latvijas autosportisti Māris Saukāns un Uldis Dzenis, kas startēja ar elektropiedziņas automašīnu «OSCar eO», trešdien finišēja 12.vietā «Africa Eco Race» rallijreida noslēguma kopvērtējumā kopējā vieglo un kravas automobiļu ieskaitē.

24 kilometrus garajā noslēdzošajā 11.ātrumposmā Saukāna/Dzeņa ekipāža, kā arī otra «OSCar» automašīna ar krievu braucējiem Antonu Grigorovu un Sergeju Mišinu finišēja blakus pēdējās divās vietās, bet situāciju kopvērtējumā tas nemainīja.

Sacensībās jau piekto gadu pēc kārtas uzvarēja slavenais francūzis Žans-Luī Šlesērs. Sacīkšu organizators Šlesērs uzvarējis visos norises gados un šoreiz tuvākos konkurentus kopvērtējumā apsteidza par gandrīz sešām stundām.

Grigorova/Mišina ekipāža kopvērtējumā ierindojās sestajā vietā vieglo un smago automašīnu kopējā klasē. Tikai starp vieglajām automašīnām krievi izcīnīja ceturto vietu, bet savā klasē finišēja otrajā pozīcijā.

Savukārt Saukāns/Dzenis kopvērtējumā no 40 ekipāžām ierindojās 12.vietā, starp vieglajām automašīnām viņi finišēja astotie, bet savā klasē bija pirmie.

«Africa Eco Race» tiek saukta arī par «īsto Dakaras ralliju» un finišēja Senegālas galvaspilsētā Dakarā. Tā tika izveidota pēc tam, kad «Dakaras» rallijreidu pārcēla uz Dienvidameriku.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu