Peterhansels nostiprina līderpozīciju «Dakaras» rallijreida kopvērtējumā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējais čempions Stefans Peterhansels no Francijas («Mini») trešdien palielināja savu līderpozīciju prestižā «Dakaras» rallijreida kopvērtējumā, uzvarot piektajā ātrumposmā.

172 kilometrus garajā distancē, kurā sportisti atstāja Peru un finišēja Čīlē, uzvaru izcīnīja Peterhansela komandas biedrs Nani Roma no Spānijas, bet franču braucējs viņam zaudēja minūti un 23 sekundes.

Peterhansela tuvākais sekotājs, 2011.gada uzvarētājs, ar bagiju startējošais Nasers al Atija no Kataras, kurš bija labākais iepriekšējos divos posmos, šoreiz finišēja vien septītais, un francūža pārsvars kopvērtējumā pieauga no piecām minūtēm un 16 sekundēm līdz deviņām minūtēm un 54 sekundēm.

Roma uzvarēja savā karjerā sestajā «Dakaras» rallijreida ātrumposmā, tomēr kopvērtējumā viņš no Peterhansela joprojām atpaliek vairāk nekā 37 minūtes, kas dod sesto vietu.

Ar Latvijā būvēto automašīnu «OSCar O3» sacensībās startē lietuvietis Benedikts Vanags, kurš pēc piektā ātrumposma kopvērtējumā ieņem 106.pozīciju, līderim zaudējot vairāk nekā 18 stundas.

Motociklu ieskaitē par posma uzvarētāju kļuva francūzis Davids Kasto ar «Yamaha» motociklu, kuram 69 sekundes zaudēja kopvērtējuma līderis, tautietis Olivjē Pens, kurš arī brauc ar «Yamaha». Kopvērtējumā tagad Pens apsteidz Kasto par minūti un 15 sekundēm.

Tikmēr smago automašīnu klasē līderpozīciju atguva Žerards de Rojs no Nīderlandes, kurš ir pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs.

Šīgada sportisti «Dakaras» rallijreidā 14 posmu garumā sacenšas no Peru galvaspilsētas Limas līdz Čīles galvaspilsētai Santjago.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu